FAIR PLAY
U Tjednu sporta osvješćivali važnost poštene igre

napisao Izvor Osmodec Urednik

U Tjednu sporta osvješćivali važnost poštene igre

Više od dvjesto učenika sudjelovalo je u sportskim aktivnostima kojima je cilj bio promicanje poštene igre

Osmaši s plakatom o Europskom tjednu sporta

U našoj školi  održao se događaj pod nazivom  „Sportska kultura i promicanje fair play vrijednosti”.  Aktivnosti su provođene tijekom Europskoga tjedna sporta, od 20. do 30. rujna kroz sportsku igru futsal, na nastavi tjelesne i zdravstvene kulture te na satu razrednika kod učiteljice Anđelke Balić u 4. a razredu. Sudjelovale su razredne mješovite ekipe, međusobno odmjeravajući se u igri uz obavezno poštivanje pravila koje su dobili bacanjem kocke. Sudjelovali su ovi razredi: 4. a, 5. b, 5. d, 6. a, 6. b, 6. d, 7. a, 7. b, 8. a, 8. d, ukupno 215 učenica i učenika.

Europski tjedan sporta je inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe koja se 2021. održava sedmi put. Nastavno na uspjehe prethodno organiziranih događanja unutar Europskog tjedna sporta i ove će se godine osmisliti nove aktivnosti te nastaviti s radom na već postojećim uspješnim aktivnostima. Glavna tema kampanje za Tjedan sporta i dalje je „#BeActive” te bi se njome trebalo potaknuti javnost da bude aktivna, ne samo tijekom tog tjedna nego i cijele godine.

Sportske igre u 4. a razredu

Primljeno je nekoliko odgovara na postavljeno pitanje učenicima koji su u izolaciji: Što za vas znači „Igraj pošteno” –„fair play”?

Karlo Feltrin: Značenje „fair playa” je da trebamo igrati pošteno i po pravilima te poštovati protivnika.

Dora Marin: Moje mišljenje o uzrečici „Igraj pošteno – fair play” je da se tijekom igre trebamo poštovati, surađivati u ekipi i na kraju igre biti ponosni jedni na druge.

Ana Štefoić: Poštena igra znači da moramo biti pošteni u igri i da ne smijemo varati.

​Jakov Car: Ja mislim da uzrečicu „Igraj pošteno” stvarno treba poštovati.

Tena Vince: Ja mislim da je „fair play” jako važan te da ističe prijateljstvo, poštovanje, duh zajedništva te fair igru. Za pošteno igranje moraš imati takav karakter, te ti on donosi još veće zadovoljstvo nakon pobjede. „Fair play” je jedan od važnijih stavki u sportu, ali i u svakidašnjem životu.

Tekst i fotografije: Darinka Šimunčić, prof.

Povezani članci