Top
Školska godina 2021./2022.Svijet oko nas

SVJETSKI DAN UČITELJA
Svoj dan proslavili izletom u Istru

Svoj dan proslavili izletom u Istru

Učitelji i drugi djelatnici naše škole proslavili su Svjetski dan učitelja izletom u Livade, Motovun i Oprtalj

Za destinaciju prvoga izleta nakon dugog vremena zatvorenosti u učionicama i kancelarijama djelatnici naše škole odabrali su zelenu Istru. Posjetili su Livade, Motovun i Oprtalj.

U Livadama su razgledali muzej Parenzane, uskotračne pruge dugačka 123,1 kilometar koja je povezivala 33 istarska mjesta od Trsta do Poreča. Livade su poznate i po jesenskoj manifestaciji Dani Zigante tartufa koja tijekom devet vikenda okuplja brojne domaće i strane goste kako bi degustirali taj vrhunski specijalitet, pa su iskoristili prigodu i kupili proizvode s tartufima.

Učitelji Ivanović, Ljaljić i Ibrahimagić uz skulpturu tartufa

Uslijedio je posjet Motovunu, gradiću prikazanom u pripovijetki Veli Jože Vladimira Nazora. Šećući motovunskim ulicama izbjegli su Jožinu metlu, a radosno je iznenađenje bio susret s bivšim ravnateljem Draženom Bokanom i njegovom suprugom.

Tri bivša ravnatelja – Dražen Bokan, Ivana Dokuš Komarica i Goran Ljaljić

Posljednje je odredište bio Oprtalj gdje su u konobi uživali u domaćim delicijama, sunčanom jesenskom danu i predivnom pogledu na istarske brežuljke.

 

 

Tekst: Martina Valec-Rebić
Fotografije: Brankica Salopek, Goran Ljaljić, Jasmin Ibrahimagić,
Matej Dobrić, Martina Valec-Rebić

Povezani članci
TERENSKA NASTAVA
U suncem okupanoj Rijeci

Naše osmaše poslužilo je vrijeme pa su za prelijepog sunčanog jesenskog dana posjetili svetište Majke Božje Trsatske, Astronomski centar Rijeka, Read more

MEĐUNARODNI STRUČNI SKUP
Kretanje je važno za razvoj dječjega mozga

Naši su učitelji imali priliku uživo slušati prof. dr. sc. Ranka Rajovića, liječnika koji upozorava na važnost kretanja za razvoj Read more