FILIP KOMARICA
Uspjesi se nižu kao od šale

napisao Izvor Osmodec Urednik

Uspjesi se nižu kao od šale

Filip Komarica svestrani je učenik 2. a razreda. On je uspješan karatist, žongler i vrstan matematičar, koji je na jučerašnjem Festivalu matematike osvojio ekipno 1. mjesto

Filip karate trenira kod trenera Marija Bana u Karate klubu KTC. Karate je počeo trenirati na početku 1. razreda, a već je osvojio niz odličja. U veljači je osvojio srebro u Đurđevcu, u ožujku na 12. Cro cupu u Nedelišću broncu, početkom travnja srebrnu medalju u  Đurđevcu. I u svibnju su se nastavili uspjesi: na 18. Memorijalu poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba zauzeo je 3. mjesto, a na natjecanju u Sisku u kategorijama 8 i 9 godina te 10 i 11 godina osvojio je dva srebra.

Filip je u karateu osvojio već niz odličja

Osim što se bavi karateom, član je i žonglerske skupine Kufer u Klubu kulture. Najdraže mu je žongliranje lopticama i kolutima. Karate i žongliranje trenira tri puta tjedno.

Žongliranje je izvrsna zabava

Filip slobodno vrijeme provodi u igri sa svojim psom Miškom kojeg je njegova obitelj udomila prije godinu i pol, rolanju, vožnji biciklom ili igricama. Voli sve sportove, a nakon treninga s prijateljima igra nogomet. Najbolji prijatelji su mu Vedrana, Fabijan i Marin iz razreda te Pavo iz vrtića.

Filip s ljubimcem Miškom

Filip jako voli i skijati. Skijati je naučio kad je imao samo četiri godine!

U skijanju uživa cijela obitelj

U školi mu je najdraži predmet matematika jer mu je, kaže, lagana. Sudjelovao je na Međunarodnom natjecanju „Klokan bez granica” na kojem se plasirao među 10 % najboljih u svojoj kategoriji i na Festivalu matematike u petak, 20. svibnja u našoj školi, gdje je s ekipom Trokutići osvojio 1. mjesto.

Ekipa Trokutići osvojila je 1. mjesto na Festivalu matematike

Sljedeće školske godine Filip bi htio krenuti i u glazbenu školu, ali se ne može odlučiti između udaraljki i gitare. Vjerujemo da će, što god odabrao, u tome biti izvrstan!

Filip s novinarima Izvora

Tekst: Mateja Miklečić, 5. r.
Fotografije: iz Filipovog albuma;
Martina Valec-Rebić, prof.

Povezani članci