MISICE – NAŠE BIVŠE UČENICE
„Brinite o ljepoti, ali i o karakteru”

napisao Izvor Osmodec Urednik

„Brinite o ljepoti, ali i o karakteru”

Irena Dokić, Anamarija Valjak i Petra Paklan prekrasne su i šarmantne djevojke koje su na nedavnom izboru za Miss Supernational osvojile laskave titule najljepših djevojaka u našoj županiji. Jeste li znali da su sve tri naše bivše učenice?

I misice rado čitaju Izvor!

Izbor za Miss Supernational Koprivničko-križevačke  županije održan je 22. travnja u Razvojnom centru  i tehnološkom parku Križevci. Titulu Miss osvojila je Irena Dokić, druga je pratilja Anamarija Valjak, a Miss fotogeničnosti postala je Petra Paklan. Sve su tri djevojke bivše učenice naše škole.

Prvi casting je najteži

Irena Dokić je svojom ljepotom, simpatičnošću, stavom, a ponajviše prekrasnim osmjehom osvojila žiri te postala Miss Supernational Kopivničko-križevačke županije. Nije se planirala prijaviti za izbor ljepotice, no nagovorila ju je starija sestra Antonija.

– Nisam se planirala prijaviti, već me je sestra nagovorila jer zna da sam ja taj tip djevojke i sada mi je jako drago, ali ne samo zbog pobjede nego i zato što sam stekla nova iskustva i prijateljstva. – rekla je Irena.

Anamarija i Petra se također nisu same prijavile, već su na izbor za Miss došle jer ih je pozvala Marinela Kilić, jedna od članica žirija i vlasnica butika Lu Lei.

Irenin očaravajući osmijeh

Prvi casting održan je u Turističkom centru u Križevcima.

– Kada sam došla na prvi casting, bila sam zbunjena, nisam znala što mogu očekivati i što ću morati raditi. Bilo nas je sedam djevojaka, nismo se međusobno poznavale. U žiriju je bila Marinela Kilić, Tamara Roglić i Sanja Popović koje su komentirale naš hod, stav, mjerile su naš opseg struka, visinu. Prvo se svaka od nas trebala predstaviti te pokazati svoj hod u visokim potpeticama. Zatim smo morale odjenuti  kupaći kostim. Iako nam je malo bilo neugodno, ubrzo smo se opustile i pokušale osvojiti žiri. – objasnila je Anamarija .

Prvi casting

Irena nije bila na prvom castingu, već samo na drugom te nam je otkrila svoje doživljaje s njega.

– Drugi casting bio je  u Razvojnom centru i tehnološkom parku u Križevcima, žiri je bio isti, samo što nas je sada bilo trinaest djevojaka. Morale smo doći u trapericama i cipelama s visokim potpeticama. Opet su se gledali, kao i na prvom castingu, hod, stav i mjere. Očekuje se čvrst, uspravan hod, umjerene brzine te lagani pokreti ruku. Prije castinga sam doma uvježbavala hod. – otkrila nam je Irena.

Drugi casting

Petra, također, nije imala problema s hodom po pisti u čemu joj je pomoglo to što je više godina bila mažoretkinja.

– U visokim se petama osjećam vrlo sigurno i mislim da hodam u njima bolje od većine cura jer sam se prije bavila mažoretkinjama i to mi je popravilo držanje, a ponajviše me oslobodilo straha pred drugima. – objasnila je Petra.

Na castinzima su ih šminkali profesionalni vizažisti i frizeri. Djevojke su mogle same birati kako žele izgledati ili su se mogle prepustiti u ruke profesionalca.

– Vrlo je lijepo kada te šminkaju profesionalni vizažisti jer oni to znaju bolje nego mi same. Ali ne bih baš voljela da me šminkaju svaki dan, takvu jaku šminku radije bih nosila samo u posebnim prilikama. – iskrena je Petra.

Petru doista fotoaparat voli

Kao vile na pisti

Na izboru za Miss ove prekrasne mlade dame imale su priliku nositi Ana vjenčanice, haljine Callconi Kornelije Novak, koje su unikat i koje bi svaka djevojka htjela imati, haljine butika Lu Lei te butika Diamond iz Pitomače.

– Nikad nisam imala priliku nositi haljinu koja je krojena samo za mene. Kada sam nosila Callconi zlatnu haljinu s plavim lepršavim velom koji se vukao iza mene, osjećala sam se poput vile. – otkrila je Petra.

Petra

I Anamarija je oduševljena dizajnerskim haljinama, u kojima svačija ljepota može doći do izražaja.

Anamarija

– U svakoj sam se haljini osjećala kao princeza, jednostavno savršeno. – i Irena se složila da su haljine djevojkama važne i da im podižu samopouzdanje.

Irena

Manekenstvo – posao ili zabava

Na pitanje misle li se djevojke i dalje baviti manekenstvom, njihovi se odgovori razlikuju. Irena se nada da će se i dalje baviti modom jer se na pisti osjeća dobro.

– Svakako ću se nastaviti baviti manekenstvom jer sam taj tip djevojke koja voli lijepu odjeću i šminku i, što je najvažnije, na pisti se osjećam odlično! – otkrila je Irena.

I Anamarija bi voljela ostati u manekenskim vodama, ali više kao hobi. Petri je ovo bilo veliko i nezaboravno iskustvo, ali smatra da nema budućnost u tome poslu jer joj nedostaje nekoliko centimetara.

– Ovaj izbor za Miss bio mi je više zabava i novo iskustvo nego poticaj za daljnje bavljenje manekenstvom. Trenutno mi je najvažnije posvetiti se studiju. – objasnila je Petra, koja studira pravo na Pravnome fakultetu u Zagrebu.

Pobjednice

Važna je ljepota, ali i karakter

Kako živimo u vremenu u kojemu je teško zadovoljiti visoke standarde koje je postavila modna industrija, zanimalo nas je kako se brinu o svome izgledu i je li im on najvažniji.

– Ne volim pretjeranu šminku svaki dan, ali od srednje škole se šminkam, odnosno stavljam puder i maskaru kuda god da idem. Moglo bi se reći da mi to spada u osobnu higijenu. – smatra Irena.

Djevojke nisu nikada bile na dijeti jer su oduvijek vitke. Otkad su postale Miss ne paze na prehranu više nego prije, čak se ne odriču ni slatkiša.

– Ni jedan dan ne prođe da ne pojedem čokoladu ili gumene bombone. Ne debljam se vjerojatno zato što mi je takva genetika. – otkrila nam je Anamarija.

Ipak, iako vole biti njegovane i dotjerane, i to im je važno, sve su se tri djevojke složile da im je ipak u procjeni ljudi bitniji karakter.

– Vidjela sam dosta lijepih lica, ali kada progovore, shvatiš da im je karakter čista nula! – rekla je Petra.

– Ako ti želiš biti lijep izvana, moraš najprije biti lijep iznutra! – smatra Anamarija.

Naše ljepotice mladim djevojkama poručuju da ne vjeruju retuširanim fotografijama i da ne teže idealu ljepote koji vidimo u medijima jer ljepota dolazi u mnogim oblicima i veličinama.

Lijepa Anamarija

Na državni izbor za Miss Supernational na Pagu 6. lipnja s našim djevojkama ide još pet natjecateljica iz naše županije. Pobjednica tog natjecanja ići će na svjetski izbor u Poljsku. Naše djevojke se jako vesele, a mi im želimo puno uspjeha!

 

Tekst: Lorena Hrković, 8. r.
Fotografije: Martina Valec-Rebić, prof.;
prigorski.hr

Povezani članci