Top
DogađanjaŠkolska godina 2016./2017.

SCENSKE IMPROVIZACIJE
Osudili Miku za ubojstvo

Osudili Miku za ubojstvo

Učenici 7. a i 7. b na satu lektire uprizorili su sudnicu. Sudili su Miki, liku iz pripovijetke Iz velegradskog podzemlja jer je nasmrt istukao svoju kćer Evicu

U 7. a Emanuel i Filip bili su Mika, Lucija i Antea njegova žena Lucija, Klara i Iris glumile su susjedu, Tomislav i Viktorija liječnike, Vanja i Marta policajke, Martin i Josip branitelje, Valnea i Daria tužiteljice, Kristijan i Dominik Evičinu braću, a Florijan suca. Josip i Matija bili su zaštitari, Leon i Ema snimatelji, Marta i Viktorija zapisničarke. Nakon uzbudljivog suđenja, koje je trajalo tri školska sata, porota je zaključila da Miku treba kazniti s deset godina zatvora i tri godine rada za opće dobro, ali sudac je kaznu smanjio na pet godina zatvora i dvije godine rada za opće dobro.

– Bilo je jako zabavno i puno smo toga naučili o argumentiranju i javnom nastupu – zaključio je Josip.

U 7. b također je bilo zanimljivo suđenje, koje se sa sata lektire proteglo i na sat povijesti i matematike. Sudac je bio Vinko K., Jankića je glumio Antonije, Luciju Radmila, Emina je bila tužiteljica, a Goran branitelj. Svjedoci su bili: Dorijan i Mate kao sinovi, Marta kao liječnica, Magdalena kao susjeda i Vinko kao policajac. Luka i Antonio utjelovili su zaštitare, Mateo je bio zapisničar, a Dominik snimatelj.

Evo nekoliko komentara kako se učenicima svidjela improvizacija:

– Bilo je sjajno. Svidjelo mi se što smo puno naučili o postupku suđenja i važnosti dobre pripreme za nastup, a gluma (pogotovo gluma nekih pojedinaca) je bila izrazito zabavna i katkad smiješna. – smatra Marta.

– Meni se je jako svidjelo kako se Antonije uživio i jos mi se je svidjela Vinkova policijska uniforma. – rekao je Vedran.

– Jako mi se svidjelo zbog Vinkovog kostima, a Antonije se baš živio u svoju ulogu. Zanimljivo je bilo naučiti kako sud radi i funkcionira. Sve u svemu jako mi se svidjelo! – kazao je Viktor.

– Mene je ta sudnica oduševila, naučio sam puno o tome kako treba reagirati na kraju. Sve je bilo odlično i super su bili kostimi, osobito Tončijev i Vinkov. Baš smo se lijepo zabavili. – rekao je Goran.

Tekst: Florijan Šašek, 7. r.
Fotografije i snimke: Leon Petrus, Ema Žohar,
Dominik Filipašić, 7. r.

Povezani članci
ANKETA
Kamo nakon osnovne škole?

Raspitali smo se među osmašima koju će školu upisati nakon osnove. Lijepo je znati da puno mladih želi pomagati drugima

IZLET U VARAŽDIN I ČAKOVEC
Prvaši upoznali sjever Hrvatske

U utorak, 6. lipnja učenici 1. b i 1. c razreda sa svojim učiteljicama Suzanom Balić, Ivkom Kajganić i pripravnicom Read more