SCENSKE IMPROVIZACIJE
Osudili Miku za ubojstvo

napisao Izvor Osmodec Urednik

Osudili Miku za ubojstvo

Učenici 7. a i 7. b na satu lektire uprizorili su sudnicu. Sudili su Miki, liku iz pripovijetke Iz velegradskog podzemlja jer je nasmrt istukao svoju kćer Evicu

U 7. a Emanuel i Filip bili su Mika, Lucija i Antea njegova žena Lucija, Klara i Iris glumile su susjedu, Tomislav i Viktorija liječnike, Vanja i Marta policajke, Martin i Josip branitelje, Valnea i Daria tužiteljice, Kristijan i Dominik Evičinu braću, a Florijan suca. Josip i Matija bili su zaštitari, Leon i Ema snimatelji, Marta i Viktorija zapisničarke. Nakon uzbudljivog suđenja, koje je trajalo tri školska sata, porota je zaključila da Miku treba kazniti s deset godina zatvora i tri godine rada za opće dobro, ali sudac je kaznu smanjio na pet godina zatvora i dvije godine rada za opće dobro.

– Bilo je jako zabavno i puno smo toga naučili o argumentiranju i javnom nastupu – zaključio je Josip.

U 7. b također je bilo zanimljivo suđenje, koje se sa sata lektire proteglo i na sat povijesti i matematike. Sudac je bio Vinko K., Jankića je glumio Antonije, Luciju Radmila, Emina je bila tužiteljica, a Goran branitelj. Svjedoci su bili: Dorijan i Mate kao sinovi, Marta kao liječnica, Magdalena kao susjeda i Vinko kao policajac. Luka i Antonio utjelovili su zaštitare, Mateo je bio zapisničar, a Dominik snimatelj.

Evo nekoliko komentara kako se učenicima svidjela improvizacija:

– Bilo je sjajno. Svidjelo mi se što smo puno naučili o postupku suđenja i važnosti dobre pripreme za nastup, a gluma (pogotovo gluma nekih pojedinaca) je bila izrazito zabavna i katkad smiješna. – smatra Marta.

– Meni se je jako svidjelo kako se Antonije uživio i jos mi se je svidjela Vinkova policijska uniforma. – rekao je Vedran.

– Jako mi se svidjelo zbog Vinkovog kostima, a Antonije se baš živio u svoju ulogu. Zanimljivo je bilo naučiti kako sud radi i funkcionira. Sve u svemu jako mi se svidjelo! – kazao je Viktor.

– Mene je ta sudnica oduševila, naučio sam puno o tome kako treba reagirati na kraju. Sve je bilo odlično i super su bili kostimi, osobito Tončijev i Vinkov. Baš smo se lijepo zabavili. – rekao je Goran.

Tekst: Florijan Šašek, 7. r.
Fotografije i snimke: Leon Petrus, Ema Žohar,
Dominik Filipašić, 7. r.

Povezani članci