GITARISTICA DORA MARIN
Da bi bio dobar glazbenik, moraš znati i matematiku

napisao Izvor Osmodec Urednik

Da bi bio dobar glazbenik, moraš znati i matematiku 

Dora Marin učenica je 3. razreda OŠ Ljudevita Modeca. Uz redovnu nastavu pohađa i drugi razred osnovne Glazbene škole „Albert Štriga” Križevci gdje svira gitaru. Osvojila je više nagrada i priznanja iza kojih stoji mnogo rada i truda

Nastup na Poreč festu.

Dora je talent za glazbu naslijedila od svojih teta, koje je još kao dvogodišnjakinja često slušala kako sviraju gitaru. Pohađala je glazbeni vrtić, malu glazbenu školu te je u prvom razredu osnovne škole krenula na početnički solfeggio, a kako ne bi imala razmaka (jer se u prvi razred osnovne glazbene škole kreće u trećem razredu), u prvi razred krenula je u drugom razredu. Učiteljica gitare joj je Emina Trimanović, koja joj posvećuje i svoje slobodno vrijeme.

– Sat gitare inače imam dva puta tjedno, ali zbog puno natjecanja sada ga imam svaki drugi dan, katkad me učiteljica povede k sebi doma da vježbamo. – rekla je mlada glazbenica.

Iza sebe već ima dvije prve nagrade

Bila je na puno natjecanja gdje uglavnom osvaja prva mjesta i prve nagrade. Prvo natjecanje bilo joj je međunarodno natjecanje u Poreču, Poreč Fest, gdje je osvojila prvo mjesto i prvu nagradu. A natječe se u prvoj kategoriji, među onima najmlađima.

Prvo mjesto osvojila je na međunarodnom natjecanju u Poreču.

Sada nedavno nastupala je u Zagrebu, na Zagreb Gitar Festu, gdje je također osvojila prvo mjesto i prvu nagradu. U svibnju ide u Pulu gdje će se održati međunarodno natjecanje, a u studenome će nastupati u Zagrebu u Lisinskom. Iza svake osvojene nagrade stoji mnogo rada i truda koji ova mlada gitaristica bespogovorno ulaže.

– Kada se pripremam za natjecanje dnevno vježbam 45 minuta, a kada nemam natjecanja vježbam pola sata i nije mi problem jer gitaru jako volim svirati. – otkrila je Dora.

Državno natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa

Voli slušati raznu vrstu glazbe

Iako je Dora umjetnica, ne sluša samo klasiku već i Opću opasnost, a u školi voli glazbeni, likovni, matematiku i hrvatski jezik.

– Volim umjetničke predmete jer sam dobra glazbenica, a i matematiku jer ako želiš biti dobar glazbenik moraš znati brojati dobe u taktu. – zaključila je Dora.

Zagreb guitar festival

Tekst: Lorena Hrković, 8. r.
Fotografije: iz Dorina albuma

Povezani članci