Top
DogađanjaŠkolska godina 2016./2017.

GOSPODARSKI I OBRTNIČKI SAJAM
Vratimo biootpad prirodi

Vratimo biootpad prirodi

U sklopu 19. Obrtničkog i gospodarskog sajama održana je u našoj sportskoj dvorani radionica „Vratimo biootpad prirodi” nastala suradnjom Komunalnog poduzeća s Osnovnom školom Ljudevita Modeca i Osnovnom školom „Vladimir Nazor”

gospodarski-1

Kao i prijašnjih godina za vrijeme Obrtničkog i gospodarskog sajma naša učiteljica likovne kulture Senka Pleše u suradnji s Komunalnim poduzećem održala je ekološku radionicu za učenike „Vratimo biootpad prirodi”. Budući da je Komunalno poduzeće započelo pilot-projekt zbrinjavanja biootpada u križevačkim ulicama Sidonije Rubido i Nine Vavre te da će 2017. cijeli grad biti uključen u odvojeno skupljanje biootpada, naši su učenici učili zašto je važno i kako treba odvajati biootpad. Učenici su prije radionice slušali uvodno predavanje Dijane Mijač-Dretar, voditeljice sustava kvalitete i zaštite okoliša u Komunalnom poduzeću, a zatim su izradili svoju slikovnicu koja će koristiti kao materijal u sljedećim edukacijama.

gospodarski-2

Radionice u školi

I prije sajma učiteljica Senka s učenicima je u školi imala likovne radionice. Učenici su iskaširali stablo s prikazom biootpada i izradili druge edukativne materijale.

gospodarski-3

Ostali sadržaji na sajmu

Inače, sajam je trajao tri dana, od 11. do 13. studenog, te se svakog dana posjetiteljima nudio bogat program. Tema ovogodišnjeg sajma bila je „Inovacije i nove tehnologije”. Održani su brojni okrugli stolovi pa su posjetitelji mogli slušati o poduzetništvu, naprednoj tehnologiji, obnovljivim izvorima energije… te vidjeti izložbu inovacija Studentskog poduzetničko-tehnološkog inkubatora Visoke tehničke škole Bjelovar, učenika srednjih škola te Zajednice tehničke kulture Križevci.

Predstavljena su obrtnička zanimanja učenika strukovnih škola i poduzetnika različitih struka. Za ljubitelje životinja bio je posebno izložen šator sa životinjama. Posjetitelji su mogli osvojiti i nagradu na štandu Komunalnog poduzeća, a izvlačila se i glavna nagrada za sve koji su kupili ulaznicu za sajam.

Od aktivnosti koje su privukle najviše posjetitelja treba istaknuti krštenje mošta po Križevačkim štatutima i modna revija.

Tekst: Ines Kamenarić, 8. r.
Fotografije: Senka Pleše, dipl. uč.

Povezani članci
ANKETA
Kamo nakon osnovne škole?

Raspitali smo se među osmašima koju će školu upisati nakon osnove. Lijepo je znati da puno mladih želi pomagati drugima

IZLET U VARAŽDIN I ČAKOVEC
Prvaši upoznali sjever Hrvatske

U utorak, 6. lipnja učenici 1. b i 1. c razreda sa svojim učiteljicama Suzanom Balić, Ivkom Kajganić i pripravnicom Read more