GOSPODARSKI SAJAM
Aktivno sudjelovali na sajmu

napisao Izvor Osmodec Urednik

Aktivno sudjelovali na sajmu

U Križevcima je od 7. do 9. studenog održan 17. Obrtnički i gospodarski sajam u sportskim dvoranama OŠ Ljudevita Modeca i Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog

gospodarski 1

Naši su učenici razgledali štandove

Na već tradicionalnom Obrtničkom i gospodarskom sajmu naši su osmaši, kao i ostali posjetitelji sajma, mogli razgledati 255 štandova (98 obrtnika, 106 tvrtki, 25 OPG-a i 26 institucija i udruga) hrvatskih i inozemnih izlagača. U sklopu sajma održane su i prezentacije obrtničkih zanimanja u suradnji sa Srednjom strukovnom školom Đurđevac, Obrtničkom školom Koprivnica i Srednjom školom „Ivan Seljanec” Križevci.

gospodarski 2

Za osmaše korisne su bile prezentacije obrtničkih zanimanja

Budući da se sajam održavao uoči Sv. Martina, zanimljivo je bilo pogledati obred krštenja mošta po „Križevačkim štatutima”.

gospodarski 3

Nakon krštenja mošta

Predstave i radionice za djecu

Lutkarska družina Petrica OŠ „Vladimir Nazor” na sajmu je za najmlađe izvela predstavu Reciklirko u nevolji. Družinu vodi učiteljica Tomislava Topolovec.

gospodarski 4

Predstava u kojoj se Reciklirko našao u nevolji jer su u njega ubacili smeće

Nakon predstave održana je i kreativno-edukativna radionica Moj otpad, moja odgovornost! likovne grupe OŠ Ljudevita Modeca i Komunalnog poduzeća Križevci, gdje su učenici izrađivali didaktičke igračke koje će pokloniti svim vrtićima u gradu. Svrha predstave i radionice bila je edukacija o pravilnom razdvajanju otpada, a osmislile su je i organizirale učiteljica Senka Ratković i voditeljica zbrinjavanja otpada Dijana Mijač Dretar.

gospodarski 6

U radionicama su se izrađivale didaktičke igračke o odvajanju otpada

Tekst: Ana-Marija Vuković, 8. c
Fotografije: Ana-Marija Vuković, 8. c; Martina Valec-Rebić

Povezani članci