TERENSKA NASTAVA
Televizija i još ponešto

napisao Izvor Osmodec Urednik

Televizija i još ponešto

Krajem studenog učenici 3. a razreda sa svojom učiteljicom  Lucijom Martinčić  i učenici PŠ Vojakovac  sa svojim učiteljicama Dragicom Osman i Draženkom Pušić te knjižničarkom Romanom Erhatić  išli su na terensku nastavu u Zagreb

hrt 3

Studio u kojemu se snimaju radijske emisije

Polazak je bio u 7:30 iz školskog dvorišta 26. studenog, a plan posjeta bili su Hrvatska radiotelevizija, Kazališe Žar ptica i Državni hidrometeorološki zavod. Sve je bilo pomno isplanirano  i dogovoreno tako da je  terenska nastava bila dosta dinamična.

Kako funkcionira televizija

Na HRT-u nas je dočekala gospođa Nada koja nam je bila vodič po ogromnoj zgradi. Odmah nas je upozorila da je ukupna  dužina svih hodnika  zgrade  HRT-a 32 km tako da smo svako malo pitali koliko nam je još kilometara ostalo. Provela nas je kroz studio u kojem se snimao kviz Potjera tako da smo uživo promatrali snimanje.

hrt 1

Na snimanju kviza Potjera

Vidjeli smo prostoriju u kojoj se snimaju radio emisije, radioigre, bili smo u „gluhoj” sobi  u kojoj bismo, kako nam je gospođa Nada objasnila, da smo malo duže u njoj, čuli i otkucaje svog srca.

hrt 2

U „gluhoj” sobi

Glavni razlog dolaska na HRT  bio je tata učenice 3. a razreda Dunje – Igor Kudeljnjak, koji svira u Tamburaškom orkestru HRT-a, a posjet  je bio nastavak projekta  Zanimanja u mojoj obitelji. Poslušali smo jednu njihovu izvedbu  i tako prisustvovali probi.

Bili smo i u studiju u kojem se snima Dnevnik i vidjeli blesimetar koji bi i nama ponekad dobro došao kad odgovaramo neki predmet.

Slijedi predstava

Nakon HRT-a krenuli smo u Kazalište Žar ptica na veselu kazališnu predstavu Mrvice iz dnevnog boravka, koja je prikazala jednu obitelj s njihovim svakodnevnim radostima, ali i problemima te njihovog novog  člana obitelji Robotka. Poslije predstave fotografirali smo se s glumcem Berislavom Tomičićem, koji je u predstavi glumio Jankovog prijatelja Bumbara koji se na kraju zaljubio u Robotku.

kazaliste 1

Hidrometeorološki zavod za kraj

U Državnom hidrometeorološkom zavodu nas je dočekala meteorologinja Ines koja nam je sve objasnila o mjerenju temperature, praćenju oborina, vjetru i prognozi vremena.

Na putu do DHMZ-a uhvatili smo Knjaza u akciji

Na putu do DHMZ-a uhvatili smo Knjaza u akciji

 

Tekst: mali novinari 3. a
(Hana Benko, Ivan Devčić, Klara Knežević,
Ella Lučki, Petar Marenčić)
Fotografije i snimka: Romana Erhatić

Povezani članci