INFORMACIJSKO-KOMUNIKACIJSKE TEHNOLOGIJE
ClassDojo umjesto e-dnevnika

napisao Izvor Osmodec Urednik

ClassDojo umjesto e-dnevnika 

U 7. b razredu učenici, roditelji i učitelji povezali su se pomoću aplikacije ClassDojo, koja omogućuje slanje informacija roditeljima o radu i napredovanju njihovog djeteta

U našoj školi, nažalost, nemamo e-dnevnik, ali odnedavno u 7. b imamo ,,ClassDojo”, aplikaciju koja omogućuje roditeljima i djeci praćenje napretka i rada u školi. Aplikacija se može koristiti preko interneta ili se instalirati na mobitel/tablet.

Ne mogu se vidjeti brojčane ocjene, ali mogu opisne ocjene, tj. pohvale ili primjedbe učitelja. Učitelj pojedinom učeniku dodjeljuje pozitivne ili negativne bodove te tako roditelji mogu pratiti je li im dijete bilo aktivno ili pažljivo na satu, ili je možda ometalo rad ili zaboravilo napisati zadaću. Aplikacija, također, omogućuje i dijeljenje fotografija i videa te razmjenu privatnih poruka između učitelja i roditelja.

Zanimljivo je ime ove aplikacije. Dojo (čit. dođo) jest dvorana u kojoj se trenira judo i ostale borilačke vještine. U ovome slučaju dojo je mjesto učenja i treniranja znanja.

Tekst: Viktor Horvat, 7. r.

Povezani članci