IZLOŽBA O KRIŽEVAČKOJ BAŠTINI
Pokazali da poznaju povijest i tradiciju svojega kraja

napisao Izvor Osmodec Urednik

Pokazali da poznaju povijest i tradiciju svojega kraja

Izložbu o križevačkoj baštini, koju su javnosti predstavili na jednodnevnoj popu-up izložbi u križevačkoj Likovnoj galeriji, naši su učenici još jedanput otvorili, ali ovoga puta u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković”

Učiteljica Martina Iveković sa svojim učenicima

U ponedjeljak, 18. travnja učenici naše škole drugi su put otvorili izložbu o križevačkoj baštini, ali ovoga puta u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković”. Na izložbi su se mogli vidjeti likovni radovi s motivima križevačkih znamenitosti i slavnih osoba, stripovi na temu križevačkih legendi, makete zgrada i kuća, plakati o životu u prošlosti, stare igre, glagoljaška maketa osam križevačkih tornjeva, film Križevački bunari i brojni drugi kreativni radovi.

Učenike su pri pripremi izložbe vodili učitelji Valentina Jurišić, Gordana Podravec, Sandra Maurović, Jelena Kuzijev, Marina Ferendiš, Vedrana Rađe, Anica Hrlec, Nina Drakulić, Matej Dobrić, Martina Iveković, Darinka Šimunčić, Senka Pleše i Martina Valec-Rebić.

Učenici su pripremili i kratki program za otvorenje izložbe. Isusovi učenici izveli su igrokaz „Na tržnici” na kajkavskom narječju, a o izložbi i suradnji s knjižnicom govorili su ravnatelj škole Tomislav Bogdanović i knjižničarka Martina Majdak. Otvorenju je prisustvovao i pročelnik Sandro Novosel. Izložba je bila otvorena do kraja nastavne godine.

Tekst: Mirjam Balen, 8. r.
Fotografije: Vedrana Rađa, prof.

Povezani članci