KALNOVEČKI RAZGOVORI
Nagradu ćemo posaditi u vrt PŠ Vojakovački Osijek

napisao Izvor Osmodec Urednik

Nagradu ćemo posaditi u vrt PŠ Vojakovački Osijek 

I ove su godine naši učenici sa svojim učiteljicama sudjelovali na susretu „Kalnovečki razgovori” u Kalinovcu. Nagrade koje su dobile učiteljice za dovođenje djece na susret – biljku kalinu – posadit ćemo u vrt PŠ Vojakovački Osijek

Isusovi učenici s vjeroučiteljicom Valentinom Jurišić bili su najbrojnija skupina na susretu

Naši su učenici i učenice 11. svibnja sudjelovali na susretu „Kalnovečki razgovori” u Kalinovcu koji se treći put održao u čast poznatom Kalinovčaninu Ivanu Golubu, a cilj mu je njegovanje kajkavske reči te okupljanje što većeg broja sudionika (i škola) iz naše županije. Iz našeg kraja sudjelovala je samo naša škola, ali zato u dvjema kategorijama (igrokaz i strip) i s čak trima učiteljicama.

Igrokaz „Vuzmica” izveli su članovi izvannastavne skupine Isusovi učenici pod vodstvom i prema ideji vjeroučiteljice Valentine Jurišić te su na ovome susretu bili najbrojnija skupina. To su: Maja Crnčić, Iva Đurđević, Iva Kučina, Mateo Mateković, Daniela Mirić, Gabriel Ščuric i Lana Valjak iz 5. b, David Hrupek, Leona Letoja, Mario Paček i Lana Pičak iz 5. a, David Stovrag i Matija Štefoić iz 6. a te Antonija Babić i Jelena Bukovčan iz 6. b.

Članovi Dramske skupine Matija Kamenjak, Dora Đurinić i Ana Šarić iz 6. d te Rea Miklobušec iz 6. c pod vodstvom mentorice Nine Drakulić izveli su igrokaz „Tri gluhe” kojim su nevjerojatno nasmijali brojnu publiku.

Učenice Klara Mihalić i Sara Horvat iz 6. c s učiteljicom Ninom Drakulić predstavile su se i u kategoriji strip. U kategoriji strip sudjelovale su i učenice 7. e razreda Antea Žunić, Maja Benčak, Ema Vrhovec i Ida Ivšak s mentoricom Martinom Iveković, a posebno nam je drago da je strip Eme Vrhovec iz 7. e pohvaljen kao najuspješniji od svih pristiglih radova.

Škola je pohvaljena što sudjeluje tako velik broj učenika u objema kategorijama te se domaćini nadaju našem odazivu i sljedeće godine. Biljku kalinu (tri komada) koju su dobile mentorice Valentina Jurišić, Nina Drakulić i Martina Iveković donirat ćemo učitelju Tihomiru Pleši koji će ju s učenicima zasaditi u svojem školskom vrtu.

Tekst: Emanuela Haman, 7. e
Fotografije: Valentina Jurišić, Martina Iveković i Emanuela Haman, 7. e

Povezani članci