MEĐUNARODNO NATJECANJE „HIPPO”
Čak 42 učenika na natjecanju iz engleskog jezika

napisao Izvor Osmodec Urednik

Čak 42 učenika na natjecanju iz engleskog jezika 

Učenici naše škole sudjelovali su u 5. međunarodnom natjecanje u znanju engleskoga jezika „Hippo”

Natjecanje se je održalo u subotu, 4. ožujka 2017.  u 9 sati. Rješavali su se testovi sa zadacima slušanja i čitanja s razumijevanjem. Listovi s odgovorima poslani su organizatorima natjecanja. Najbolji natjecatelji sudjeluju u drugom krugu (regionalno polufinale), a zatim se na finale putuje u Italiju u mjesecu svibnju. Natjecatelji se dijele u nekoliko kategorija  prema uzrastu, a naši učenici su se nadmetali u kategorijama HIPPO 1, 2 i 3. Interes za HIPPO je bio velik – prijavilo se čak 44 učenika od 4. do 8. razreda, a sudjelovalo ih je 42. Svaki učenik dobio je potvrdu o sudjelovanju (Certificate ot participation). Organizatori i ispitivači bili su Jadranka Crnić, Josip Žulj, Zlatko Smetiško i Irena Horvat (koordinatorica).

Osim iz Hrvatske, u natjecanju su proteklih godina sudjelovali učenici deset europskih zemalja: iz Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Bugarske, Crne Gore, Srbije…

Rezultati će biti vidljivi online u dogledno vrijeme, a mi moramo biti strpljivi s obzirom na veliki broj natjecatelja u našoj regiji.

Potvrda da je naša škola bila ispitni centar za natjecanje

Tekst: Irena Horvat, dipl. uč.

 

Povezani članci