Top
MalciŠkolska godina 2018./2019.

NASTAVA IZVAN UČIONICE
Učenje u prirodi

Učenje u prirodi

Učenici 3. a išli su u šumu i na vidikovac kako bi učili o snalaženju u prirodi, vidokrugu i stajalištu

U petak 21. rujna naš razred je išao u šumu i na vidikovac. U prirodi smo učili o snalaženju u prirodi. Naša učiteljica Lucija Martinčić nas je naučila mnoštvo zanimljivosti o prirodi koje nitko od nas nije znao. Učiteljica nam je rekla kako se možemo snaći kada nema sunca. Naučila nas je da mahovina raste na sjevernoj strani svijeta i da su mravinjaci na jugu.

Odabrali smo jedno drvo u šumi, zagrlili smo ga i šapnuli mu tajnu. Vidjeli smo da otpiljeno drvo ima krugove koji se zovu godovi. Brojili smo godove i saznali koliko drvo ima godina. Godovi su širi na južnoj strani, pa se i tako možemo orijentirati u prirodi kad nema sunca. Okretali smo ne na sve četiri strane svijeta i gledali na koju stranu svijeta nam pada sjena.

Nakon šume, išli smo na vidikovac. Tamo smo učili o vidokrugu i stajalištu. Vidokrug je veći što je stajalište više. Crtali smo što vidimo na kojoj strani svijeta. Bilo je jako zabavno.

Tekst: Magdalena Božić  i Lovro Ipša, 3. a
Fotografije: Lucija Martinčić, uč. savjetnica

Povezani članci
EUROPSKI PROJEKT
Rad s nadarenim učenicima

U našoj se školi od lipnja ove godine provodi europski projekt pod nazivom „Encouraging and developing gifted kids for more advanced Read more

GABRIJEL BOŽIĆ
Osvojio čak tri prve nagrade na gitarističkim natjecanjima

Gabrijel Božić iz 5. b razreda jedan je od uspješnih učenika koji pohađaju našu školu. Uz redovnu nastavu trenira nogomet Read more