NASTAVAK SURADNJE
Zanimljivije je biti različit kao šareni slonić Elmer

napisao Izvor Osmodec Urednik

Zanimljivije je biti različit kao šareni slonić Elmer 

U utorak, 28. ožujka 2017. učenici 1. b razreda  njihova učiteljica Suzana Balić i pripravnica Anita Svetić posjetili su svoje prijatelje  iz 1., 2., 3., 4. i 5. razreda i  njihovu učiteljicu Snežanu Premužić u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju

Ples Hoki poki svatko voli

Bio je to njihov uzvratni posjet koji je uslijedio nakon prvog druženja i radionice povodom Valentinova u Osnovnoj školi Ljudevita Modeca. Svojim prijateljima  za prvi posjet prvašići su pripremili male uskrsne poklončiće.

Na samom početku jedni drugima pokazali su što su novo naučili uz prigodne recitacije, a onda svi zajedno otplesali dobro znani ples  Hoki poki. Zatim im je knjižničarka Tihana Doskočil pročitala priču o šarenom sloniću Elmeru koji je htio biti isti kao i svi ostali sivi slonovi. Nakon  toga su razgovorom došli do zaključka kako je ipak ljepše i zanimljivije biti različit. Knjižničarka Tihana i učiteljica Snežana povukle su poveznicu s likovnom kulturom te  se nadovezale na spomenutu priču i temu različitosti zadavši im zadatak da izrade  u tehnici kolaža svoj poseban cvijet. Svi su predano prionuli poslu i začas napravili pravu šarenu livadu prepunu različitog cvijeća.

Nakon osvježenja i grickalica, prvašići su razgledali školu te su se svi zajedno poigrali na školskom igralištu.  Na kraju je dogovoren  još jedan susret prije početka ljetnih praznika, kako bi se novo prijateljstvo što duže održalo  i još više produbilo. Zadivljeni toplinom i srdačnosti  gostoljubivih domaćina iz posjeta su se vratili puni dojmova, razdragani  i sretni.

Tekst i fotografije: Suzana Balić, učiteljica mentorica

Povezani članci