NATJECANJE „ATOM LIGA”
Tri tima natjecala se na prirodoslovnom natjecanju

napisao Izvor Osmodec Urednik

Tri tima natjecala se na prirodoslovnom natjecanju

Na ekipnom natjecanju učenika osnovnih i srednjih škola u znanju iz matematike, fizike i kemije natjecalo se devet učenika naše škole

U trećem timu, koji je osvojio 134. mjesto, natjecali su se Klara Sokač, Nikola Kekez Tariba i Ivan Budisavljević.

Učenici naše škole sudjelovali su na ekipnom natjecanju Atom liga te ostvarili poprilično dobre rezultate. Radi se o ekipnom natjecanju učenika osnovnih i srednjih škola u znanju iz matematike, fizike i kemije. Natjecanje se odvija u dva kola, jesensko natjecanje je održano 10. studenog 2021. , a drugo kolo 31. ožujka ove godine. Na natjecanju je sudjelovalo 190 timova iz cijele Hrvatske.

Našu školu predstavljale su tri ekipe po troje učenika. Prvi tim činili su Tin Jembrek, Ivan Vujčetić i Karlo Sačarić, a plasirao se na 38. mjesto. Drugi tim bili su Iva Novosel, Jakov Car i David Kapor, s plasmanom na 65. mjestu. U prvom je kolu umjesto Jakova Cara sudjelovala Lara Zidarić. U trećem timu, koji je osvojio 134. mjesto, natjecali su se Klara Sokač, Nikola Kekez Tariba i Ivan Budisavljević.

Za dobre rezultate i znanje učenika zaslužni su njihovi mentori: učiteljice matematike Gorana Lovreković, Katarina Mijić, Gordana Podravec, učitelj Goran Ljaljić, učitelj kemije Matej Dobrić te učiteljica fizike Anica Hrlec. Atom liga nastala je sa željom popularizacije prirodoslovlja i matematike, veće motivacije učenika i njihovih mentora u radu te poticanja zajedništva i timskoga rada.

 

Tekst: Leon Cerovec, 8. c
Fotografije: Matej Dobrić, prof.

Povezani članci