Top
Bolji svijetŠkolska godina 2021./2022.

AKCIJA „DJECA DJECI”
305 paketića slatkiša za male Ukrajince

305 paketića slatkiša za male Ukrajince

Naši su učenici prikupili 305 paketića slatkiša koji će biti dostavljeni u Lavov i okolna mjesta, gdje se trenutno nalaze tisuće žena s djecom izbjeglih iz ratom pogođenih područja Ukrajine

Učenici su se odazvali akciji u velikome broju

Na poticaj učiteljice Senke Pleše naša se škola uključila u akciju pomoći djeci u napadnutoj Ukrajini. Tako su učenici prikupili i složili 305 paketića slatkiša kojima će razveseliti male Ukrajince.

U akciji su sudjelovali: 1. b razred s učiteljicom Brankicom Salopek, 1. c s učiteljicom Vanjom Konfic, 2. a s učiteljicom Lucijom Martinčić, 3. c i učiteljica Sandra Maurović, 4. a s učiteljicom Anđelkom Balić,  4. b razred s učiteljicom Sanjom Vujić, 5. c s razrednicom Vedranom Rađom, 5. d s razrednicom Ivanom Dokuš Komaricom,  6. a s razrednicom Senkom Pleše, 6. b s razrednicom Darinkom Šimunčić, 6. c s razrednicom Sandrom Poštić, 7. b s razrednicom Danijelom Zagorec, 7. d s razrednicom Ninom Drakulić,  3. i 4. razred PŠ Križevačka Poljana s učiteljicom Jasnom Bratić, učenici PŠ Veliki Raven s učiteljicama Renatom Trstenjak, Jasminom Borošak i učiteljem Jasminom Ibrahimagićem te učenici PŠ Vojakovački Osijek s učiteljem Tihomirom Plešom. Učitelj Ivan Marjanović sve je pakete prevezao u Zagreb i predao ih u Društveni centar Kuća nade u Zagrebu.

Cilj je akcije da djeca iz Hrvatske naprave paketiće slatkiša i u paketić obavezno ubace pisamce kao podršku djeci Ukrajine, a pokrenule su je volonterke preko Facebook grupe Djeca djeci. Svi paketići trebaju biti jednaki (Kiki bomboni, Kviki gric, čokolada, Bananko, Tortica i lizaljka).

U svakome je paketiću pismo podrške.

Paketići se iz Zagreba šalju u Ukrajinu, u Lavov i okolna mjesta, gdje se trenutno nalaze tisuće žena s djecom izbjeglih iz ratom pogođenih područja Ukrajine. Akcija još traje i pozivaju se sve škole i vrtiće iz cijele Hrvatske da se priključe akciji.

Tekst: Lana Hegedić, 8. b
Fotografije: učitelji i učiteljice

Povezani članci
PRIMANJE KOD ŽUPANA I GRADONAČELNIKA
Nagrađeni najuspješniji učenici

Križevački gradonačelnik Mario Rajn i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren nagradili su najuspješnije učenike u školskoj godini 2020./2021.

POZIV
Priključi se novinarskoj družini!

Želiš li postati novinar, naučiti pisati novinske tekstove i fotografirati SLR kamerom? Pridruži nam se!