Top
DogađanjaŠkolska godina 2021./2022.

SVJETSKI DAN VODA
Film o križevačkim bunarima osvojio prvu nagradu

Film o križevačkim bunarima osvojio prvu nagradu

Svjetski dan voda protekao je u veselom ozračju, a vrhunac radosti donijelo je saznanje da je film o križevačkim bunarima, koji su snimili polaznici dodatne nastave kemije i fizike, osvojio prvu nagradu na natječaju Hrvatskih voda „Najmlađi za vode Hrvatske”

Obilježavanje Svjetskog dana vode uz plakat i kušanje vode aromatizirane voćem

Raznim zanimljivim aktivnostima u našoj je školi obilježen Svjetski dan voda (22. ožujka). Polaznici dodatne nastave kemije i fizike snimili su, uz pomoć profesora Mateja Dobrića i profesorica Anice Hrlec i Nine Drakulić, videouradak s kojim su sudjelovali na natječaju Hrvatskih voda „Najmlađi za vode Hrvatske” i osvojili prvu nagradu. Svake godine zadana je druga tema, a tema za 2022. godinu bile su „Podzemne vode”, stoga su učenici snimili film o križevačkim bunarima i njihovoj važnosti u prošlosti. U snimanju film sudjelovali su učenici Nikola Kekez Tariba, Vedrana Podravec, Ema Horvat, Luka Hrković, Nikola Novosel, Karlo Jašarović, Hana Fržović, Lana Capek i Zara Kirin.

Kako napraviti vodu s okusom

Također, učenici su izradili plakat koji objašnjava kako izraditi pokus s površinskom napetošću vode i kako napraviti vodu s okusom bez šećera. Svatko je imao priliku i kušati vodu aromatiziranu voćem.

Svoje znanje o vodi učenici su provjerili u edukativno-zabavnome kvizu, na kojemu je najbolji rezultat postigao Andrija Tinodi iz 8. c. Za nagradu je dobio paket kalničke vode.

Za pobjedu u kvizu o vodi Andrija Tinodi dobio je paket Kalničke vode

I trećaši učili o vodi

Svjetski dan voda obilježili su i učenici 3. b razreda s učiteljicom Natašom Majnarić, i to uz pomoć Dorotee i Ane iz Centra za mlade. Izvele su nekoliko pokusa i  djeca su saznala nešto novo o vodi. Na kraju radionice bio je kratki kviz. Pitalica je bila napravljena u zagonetkama, a odgovori su bili pojmovi povezani s vodom. Nagrade su bile slatke, Kiki bomboni pravedno podijeljeni u timovima, a pobjednici su dobili narukvice.

Ideja je obilježavanja Svjetskog dana voda skretanje pozornosti ljudi diljem svijeta na važnost očuvanja vode za piće.

Tekst: Dunja Rebić, 8. b
Fotografija: Anica Hrlec, prof.;
Nataša Majnarić, uč.; MVR

Povezani članci
DRŽAVNO PRVENSTVO U ATLETICI
Naše atletičarke devete

Na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava Republike Hrvatske u atletici za osnovne i srednje škole naša je ekipa djevojčica zauzela 9. Read more

MLADI PUTOPISCI
Putuju širom otvorenih očiju

Od 10 najuspjelijih putopisa koji su pristigli na natječaj „Putositnice” čak tri su napisale učenice naše škole – Lana Gršić, Read more