Top
DogađanjaŠkolska godina 2016./2017.

NATJECANJE „HIPPO”
Čekamo rezultate - tko će na završnicu u Italiju

Čekamo rezultate – tko će na završnicu u Italiju 

U subotu, 1. travnja u Srednjoj školi „lvan Seljanec” u Križevcima održano je državno polufinale međunarodnoga natjecanja u engleskom jeziku „Hippo”

Petra, Dado, Leon i Matej s učiteljima Majom Koretić, Jadrankom Crnić, Zlatkom Smetiškom i Irenom Horvat

Na državnom polufinalu 5. međunarodnom natjecanju iz engleskog jezika „Hippo” okupili su se najbolji učenici iz cijele Hrvatske, koji su se natjecali u pet kategorija prema uzrastu. Među najboljih 10 % natjecatelja u Hrvatskoj – a bilo ih je oko 700 u svakoj kategoriji – našli su se Leon Pukec, 5. d i Dado Škledar, 4. b,  Matej Miklin, 6. b i Petra Puškadija, 8. b. Na natjecanje su išli u pratnji svojih učitelja i učiteljica Maje Koretić, Jadranke Crnić, Zlatka Smetiška i Irene Horvat.

Natjecatelji

Najbolji od njih natjecat će se u velikom finalu u Italiji 14. i 15. svibnja 2017., a bit će tamo natjecatelja iz još dvanaest zemalja svijeta. Rezultati polufinala očekuju se do 15. travnja.

Tekst: Viktor Horvat, 7. r.
Fotografije: Zoran Lončarić
Povezani članci
RECENZIJE KNJIGA
Čitajte Josipove recenzije na krizevci.info

Josip Martinčić, bivši učenik naše škole, danas student književnosti u Londonu, od rujna će pisati recenzije knjiga za portal krizevci.info. Read more

DESET GODINA KRIŽEVAČKIH GLAGOLJAŠA
Glagoljamo, dakle jesmo

Ove godine slavimo desetu godišnjicu postojanja glagoljaša u našoj školi zbog čega smo odlučili glagoljicu staviti kao glavnu temu