Top
KulturaŠkolska godina 2016./2017.

PROJEKT TULUM S(L)OVA
Gimnazijalke čitale prvašima priče

Gimnazijalke čitale prvašima priče 

U ponedjeljak 3. ožujka učenice Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog pod vodstvom profesorica Suzane Knežević i Mateje Hanžić posjetile su učenike 1. b razreda naše škole, kojima su pročitale tri zanimljive priče

Gimnazijalke su se za potrebe čitanja i kostimirale.

Posjet učenica i profesorica Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog bio je sa svrhom promicanja čitanja iz užitka u sklopu nacionalnog projekta „Tulum s(l)ova”. Radi se o projektu koji se sastoji iz dva dijela: noćnog čitateljskog susreta u listopadu i volonterskog čitanja u lokalnoj zajednici tijekom ostatka godine.

Voditeljica tima za provedbu projekta, školska knjižničarka, profesorica Suzana Knežević u dogovoru s učiteljicom Suzanom Balić odlučila je svoje „tulumaše” dovesti u 1. b razred. Prvaši su im kao dobri domaćini ponudili mjesto na improviziranoj pozornici, a oni su se udobno smjestili u gledalište.

Profesorica Knežević objašnjava mališanima o kakvom se projektu radi.

Svi su bili vidno uzbuđeni i nestrpljivi. Gimnazijalke su pripremile mnoštvo rekvizita, oslikale lica, kostimirale se u likove iz priča i čitalačka avantura je počela. Čitale su se tri zanimljive priče: Figaro, mačak koji je hrkao, Uljuđeni vuk i Najotmjeniji div u gradu.

Prvaši su slušali zanimljive i edukativne priče.

Mališani su uživali u znalačkom čitanju starijih učenica te su iz svake priče izvukli neku životnu poruku, a na kraju čak naučili i jednu novu pjesmu. To druženje je za njih bilo jedno novo i predivno iskustvo. Nakon susreta mogli su i sami pregledati ponuđene slikovnice, diviti se prekrasnim ilustracijama i čitati jedni drugima. Ovaj susret završio je obećanjem nekog novog susreta i dogodine.

Tekst i fotografije: Suzana Balić, učiteljica mentorica
Povezani članci
ANKETA
Kamo nakon osnovne škole?

Raspitali smo se među osmašima koju će školu upisati nakon osnove. Lijepo je znati da puno mladih želi pomagati drugima

IZLET U VARAŽDIN I ČAKOVEC
Prvaši upoznali sjever Hrvatske

U utorak, 6. lipnja učenici 1. b i 1. c razreda sa svojim učiteljicama Suzanom Balić, Ivkom Kajganić i pripravnicom Read more