PROJEKT TULUM S(L)OVA
Gimnazijalke čitale prvašima priče

napisao Izvor Osmodec Urednik

Gimnazijalke čitale prvašima priče 

U ponedjeljak 3. ožujka učenice Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog pod vodstvom profesorica Suzane Knežević i Mateje Hanžić posjetile su učenike 1. b razreda naše škole, kojima su pročitale tri zanimljive priče

Gimnazijalke su se za potrebe čitanja i kostimirale.

Posjet učenica i profesorica Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog bio je sa svrhom promicanja čitanja iz užitka u sklopu nacionalnog projekta „Tulum s(l)ova”. Radi se o projektu koji se sastoji iz dva dijela: noćnog čitateljskog susreta u listopadu i volonterskog čitanja u lokalnoj zajednici tijekom ostatka godine.

Voditeljica tima za provedbu projekta, školska knjižničarka, profesorica Suzana Knežević u dogovoru s učiteljicom Suzanom Balić odlučila je svoje „tulumaše” dovesti u 1. b razred. Prvaši su im kao dobri domaćini ponudili mjesto na improviziranoj pozornici, a oni su se udobno smjestili u gledalište.

Profesorica Knežević objašnjava mališanima o kakvom se projektu radi.

Svi su bili vidno uzbuđeni i nestrpljivi. Gimnazijalke su pripremile mnoštvo rekvizita, oslikale lica, kostimirale se u likove iz priča i čitalačka avantura je počela. Čitale su se tri zanimljive priče: Figaro, mačak koji je hrkao, Uljuđeni vuk i Najotmjeniji div u gradu.

Prvaši su slušali zanimljive i edukativne priče.

Mališani su uživali u znalačkom čitanju starijih učenica te su iz svake priče izvukli neku životnu poruku, a na kraju čak naučili i jednu novu pjesmu. To druženje je za njih bilo jedno novo i predivno iskustvo. Nakon susreta mogli su i sami pregledati ponuđene slikovnice, diviti se prekrasnim ilustracijama i čitati jedni drugima. Ovaj susret završio je obećanjem nekog novog susreta i dogodine.

Tekst i fotografije: Suzana Balić, učiteljica mentorica

Povezani članci