Top
MalciŠkolska godina 2016./2017.

POSJET GRADSKOJ KNJIŽNICI
Mjesec hrvatske knjige u knjižnici

Mjesec hrvatske knjige u knjižnici

Učenici 1. b i 1. a posjetili su u utorak 18. i 25. listopada 2016. Gradsku knjižnicu „Franjo Marković”, koja tijekom Mjeseca hrvatske knjige organizira brojne aktivnosti

knjiznica-8

U knjižnici je prvašiće i njihove učiteljice Suzanu Balić i Luciju Martinčić dočekala knjižničarka Martina Majdak te ih povela u šetnju knjižnicom. Pokazala im je kutić za slijepe i slabovidne osobe koji je opremljen računalom i povećalom. Zatim odjel beletristike, stručno-znanstveni odjel, kutić za mlade i na kraju dječji odjel.

Na dječjem odjelu, koji je smješten u prizemlju, upoznali su knjige za lektiru, slikovnice, razne društvene igre. Knjižničarka im je pročitala jednu zanimljivu knjigu o medvjedu i njome pobudila njihovu znatiželju i suradnju. Također, ukazala im je na razliku između knjižare i knjižnice te ih je informirala o besplatnom učlanjenju.

Za kraj posjeta prvašići su pogledali crtani film u multimedijskoj dvorani. Bili su oduševljeni posjetom i obećali da će doći opet i svakako se učlaniti.

Tekst i fotografije: Suzana Balić, uč. mentor

Povezani članci
ANKETA
Kamo nakon osnovne škole?

Raspitali smo se među osmašima koju će školu upisati nakon osnove. Lijepo je znati da puno mladih želi pomagati drugima

IZLET U VARAŽDIN I ČAKOVEC
Prvaši upoznali sjever Hrvatske

U utorak, 6. lipnja učenici 1. b i 1. c razreda sa svojim učiteljicama Suzanom Balić, Ivkom Kajganić i pripravnicom Read more