POSJETILI OŠ SVETI PETAR OREHOVEC
Prezentiranje o japanskom množenju se nastavlja

napisao Izvor Osmodec Urednik

Prezentiranje o japanskom množenju se nastavlja 

Četvorka iz 8. b poučavala je o japanskom množenju i vedskoj matematici u našoj školi u sklopu projekta Japan te se odlučili predstaviti svoj rad i prenijeti znanje matematike učenicima OŠ Sveti Petar Orehovec

Elena, Luka i Dora s učiteljicama matematike Katarinom i Anom

U srijedu 29. ožujka matematičari 8. b (Luka Dominik Pisačić, Dora Sokač, Elena Miklečić; nadostajala je Leonarda Šatvar koja nije bila u mogućnosti ići) s učiteljicom Katarinom Mijić došli su u Osnovnu školu Sv. Petar Orehovec upoznati učenike s projektom Japan te japanskim načinom množenja i vedskom matematikom.

Elena, Luka i Dora tremu nemaju jer potpuno vladaju temom o kojoj govore.

Prvi sat poučavali su učenike šestog, drugi sat sedmog i treći sat petog razreda, a prezentaciju su mogli doći pogledati i ostali učenici kojima matematiku predaje učiteljica Ana Pengov. Predavači su jako zadovoljni publikom koja ih je dočekala u Orehovcu.

– O ovoj temi do sada smo već puno puta prezentirali te sam svakim izlaganjem sve sigurnija u sebe. Iako smo se došli predstaviti u drugu školu, nepoznatim učenicima, nisam imala toliku tremu jer smo se zapravo već odavno riješili stresa koje nam je predstavljalo prezentiranje pred cijelim razredom. – obajsnila je Dora.

Većina učenika je pažljivo slušala i na kraju iz provjere dobila najviše ocjene.

Učenici su također, kao i u našoj školi, na kraju predavanja dobili listiće koje se trebali rješiti, i to ovog puta za ocjenu.

– Nitko nije dobio jedan. Bila je mala skupina vrckavih koji nisu pozorno pratili te su iz listića dobili slabije ocjene, ali one nisu išle u imenik ako učenici to nisu željeli. Većinom su prevladavale četvorke, ali je bilo i petica zbog kojih nam je jako drago. – ispričao je Luka.

 

Tekst: Elena Miklečić, 8. r.
Fotografije: Katarina Mijić, učiteljica

Povezani članci