Top
DogađanjaŠkolska godina 2016./2017.

POSJETILI OŠ SVETI PETAR OREHOVEC
Prezentiranje o japanskom množenju se nastavlja

Prezentiranje o japanskom množenju se nastavlja 

Četvorka iz 8. b poučavala je o japanskom množenju i vedskoj matematici u našoj školi u sklopu projekta Japan te se odlučili predstaviti svoj rad i prenijeti znanje matematike učenicima OŠ Sveti Petar Orehovec

Elena, Luka i Dora s učiteljicama matematike Katarinom i Anom

U srijedu 29. ožujka matematičari 8. b (Luka Dominik Pisačić, Dora Sokač, Elena Miklečić; nadostajala je Leonarda Šatvar koja nije bila u mogućnosti ići) s učiteljicom Katarinom Mijić došli su u Osnovnu školu Sv. Petar Orehovec upoznati učenike s projektom Japan te japanskim načinom množenja i vedskom matematikom.

Elena, Luka i Dora tremu nemaju jer potpuno vladaju temom o kojoj govore.

Prvi sat poučavali su učenike šestog, drugi sat sedmog i treći sat petog razreda, a prezentaciju su mogli doći pogledati i ostali učenici kojima matematiku predaje učiteljica Ana Pengov. Predavači su jako zadovoljni publikom koja ih je dočekala u Orehovcu.

– O ovoj temi do sada smo već puno puta prezentirali te sam svakim izlaganjem sve sigurnija u sebe. Iako smo se došli predstaviti u drugu školu, nepoznatim učenicima, nisam imala toliku tremu jer smo se zapravo već odavno riješili stresa koje nam je predstavljalo prezentiranje pred cijelim razredom. – obajsnila je Dora.

Većina učenika je pažljivo slušala i na kraju iz provjere dobila najviše ocjene.

Učenici su također, kao i u našoj školi, na kraju predavanja dobili listiće koje se trebali rješiti, i to ovog puta za ocjenu.

– Nitko nije dobio jedan. Bila je mala skupina vrckavih koji nisu pozorno pratili te su iz listića dobili slabije ocjene, ali one nisu išle u imenik ako učenici to nisu željeli. Većinom su prevladavale četvorke, ali je bilo i petica zbog kojih nam je jako drago. – ispričao je Luka.

 

Tekst: Elena Miklečić, 8. r.
Fotografije: Katarina Mijić, učiteljica
Povezani članci
ANKETA
Kamo nakon osnovne škole?

Raspitali smo se među osmašima koju će školu upisati nakon osnove. Lijepo je znati da puno mladih želi pomagati drugima

IZLET U VARAŽDIN I ČAKOVEC
Prvaši upoznali sjever Hrvatske

U utorak, 6. lipnja učenici 1. b i 1. c razreda sa svojim učiteljicama Suzanom Balić, Ivkom Kajganić i pripravnicom Read more