Top
DogađanjaŠkolska godina 2016./2017.

PRETKORIZMENI OBIČAJI
Maškare, maškare, danas je naš dan!

Maškare, maškare, danas je naš dan!

Posljednji vikend u veljači i pokladni utorak bili su vrijeme veselja i maskiranja. Pogledajte fotografije s dječjeg gradskog karnevala i maškara u našoj školi!

Proljetne vile dozvale su sunce u Vojakovačkom Osijeku.

Gradski karneval

Već tradicionalno se u našemu gradu održava Križevački fašnik u organizaciji Turističke zajednice Grada Križevaca. Velik broj djece pod maskama uz pratnju je križevačkih mažoretkinja i bubnjara u subotu, 25. veljače prošetao od Vatrogasnog doma do sportske dvorane naše škole. U dvorani je održano predstavljanje skupina iz križevačkih vrtića i škola. Našu su školu predstavljali učenici drugih razreda učiteljica Sandre Poje i Nataše Majnarić, koji su se maskirali u bundeve i lego kocke.

Običaji u Vojakovačkom Osijeku

Učenici Područne škole Vojakovački Osijek u nedjelju, 26. veljače razveseli su selo čuvajući tradiciju i običaje. Maskirali su se u proljetne vile te pjesmom otjerali zimu i dozvali sunce!

Maškare u B smjeni

U utorak, 28. veljače učenici nižih razreda imali su zabavu pod maskama. Pogledajte kakvih je zanimljivih i kreativnih maski bilo!

Maškare u A smjeni

Fašnik u Apatovcu

U Područnoj školi Apatovec učenici su se maskirali i unatoč jakom vjetru prošetali selom i pokazali svoje maske! Zahvalni su mještanima Apatovca koji su ih srdačno dočekali punih ruku.

Maškare iz Vojakovca

Učenici  1. i 4. razreda  PŠ Vojakovac s učiteljicom Draženkom Pušić išli su u utorak 28. veljače u maškare. Učenicima područne škole je ovo bilo prvi puta da idu organizirano s učiteljicom u obilazak kuća. Obišli su Vojakovac, Čabraje, Vujiće Vojakovačke i Mičijevac. Mještani su s radošću i vrlo gostoljubivo dočekali maskiranu povorku.

 Tekst: Elena Miklečić, 8. r.;
Ivanka Strmečki-Barićević, dipl.uč.; Draženka Pušić, uč.
Fotografije: Martina Valec-Rebić, prof., uč. mentorica;
Tihomir Pleša, mag. prim. edu., uč. savjetnik;
Ivana Dokuš-Komarica, prof.; Nataša Marković, uč.;
Brankica Salopek, uč.; Ivanka Strmečki-Baričević, dipl. uč.;
Draženka Pušić, uč.; Sandra Poje, uč.; Anica Žulj, uč.
 
Povezani članci
ANKETA
Kamo nakon osnovne škole?

Raspitali smo se među osmašima koju će školu upisati nakon osnove. Lijepo je znati da puno mladih želi pomagati drugima

IZLET U VARAŽDIN I ČAKOVEC
Prvaši upoznali sjever Hrvatske

U utorak, 6. lipnja učenici 1. b i 1. c razreda sa svojim učiteljicama Suzanom Balić, Ivkom Kajganić i pripravnicom Read more