ŽUPANIJSKA NATJECANJA
Sve pohvale našim učenicima

napisao Izvor Osmodec Urednik

Sve pohvale našim učenicima

Tijekom veljače i ožujka održavaju se županijska natjecanja. Neka su se od njih već održala, neka tek slijede. Ovdje ćemo vas izvješćivati kako je prošlo koje natjecanje 

Natjecanje iz matematike

Engleski jezik

U Osnovnoj školi „Braća Radić” u Koprivnici 22. veljače održano je županijsko natjecanje iz engleskog jezika na kojem je našu školu zastupala učenica Leona Ostojić (8. r.) te ostvarila vrlo dobar rezultat – 7. mjesto sa 75 bodova od mogućih 100. S obzirom da je na školskim natjecanjima širom županije sudjelovalo čak stotinu učenika osmoga razreda, Leoni valja čestitati na uspjehu. Leonu je za natjecanje spremala učiteljica Irena Horvat.

Leona Ostojić s mentoricom uč. Irenom Horvat na županijskom natjecanju iz engleskog jezika.

Matematika

U Osnovnoj školi Sokolovac održano je 28. veljače županijsko natjecanje iz matematike. Naši učenici ostvarili su sljedeći rezultat: Leon Pukec (5. d) četvrto mjesto, Mario Stjepan Matoić (5. e) peto mjesto, Matej Miklin (6. b) četvrto mjesto i Ivan Novosel (8. d) četvrto mjesto. Mentori su učenicima učitelji Gordana Podravec, Goran Ljaljić i Velimir Iveković.
 

Županijsko natjecanje iz matematike

Tehnička kultura

U OŠ Frana Koncelaka Drnje održano je 3. ožujka županijsko natjecanje iz tehničke kulture. Ozana Zagorec,  6. r. osvojila je četvrto mjesto u graditeljstvu, a Dunja Kudeljnjak, 5. r. dvanaesto mjesto u maketarstvu i modelarstvu. Mentor im je učitelj Marijan Ivanović.

Ozana Zagorec i Dunja Kudeljnjak s mentorom Marijanom Ivanovićem.

Hrvatski jezik

Županijsko natjecanje iz hrvatskoga jezika održano je 6. ožujka u  Osnovnoj školi „Grigor Vitez” u Svetom Ivanu Žabnu, a sudjelovalo je troje naših učenika: Marta Knežević iz 7. b (učiteljica Martina Valec-Rebić), Luka Dominik Pisačić iz  8. b (učiteljica Danijela Zagorec) te Kristijan Cvrtila iz 8. d razreda (učiteljica Martina Iveković).

Marta Knežević osvojila je prvo, a Luka Dominik Pisačić treće mjesto.

Sa zahvalnicama i diplomima na kraju natjecanja

Marta i Luka sa svojim mentoricama, Martinom Valec-Rebić i Danijelom Zagorec

Povijest

Na županijsko natjecanje iz povijesti koje se održalo 7. ožujka u Križevcima sudjelovale su dvije učenice naše škole: Marcela Gudić iz 7. d razreda i Leona Carla Hanžeković iz 8. e razreda (učiteljica Vedrana Rađa). Marcela je osvojila sedmo, a Leona Carla osmo mjesto.

Marcela Gudić i Leona Carla Hanžeković

Kemija

Na županijsko natjecanje iz kemije plasirali su se Hrvoje Jembrek, 7. c, Luka Dominik Pisačić, 8. b i Leona Ostojić, 8. e. Mentorica im je učiteljica Marija Biljan. Natjecanje se održalo 9. ožujka u OŠ Koprivnički Bregi. Luka Dominik osvojio je prvo mjesto, Leona drugo mjesto, a Hrvoje zbog bolesti nije sudjelovao na natjecanju.

Leona Ostojić i Luka Dominik Pisačić s mentoricom Marijom Biljan

Biologija

Županijsko natjecanje iz biologije održano je 13. ožujka u OŠ Gola. U kategoriji 8. razreda prvo je mjesto osvojio Luka Dominik Pisačić, a Dora Sokač peto mjesto. U kategoriji 7. razreda Valnea Medač osvojila je drugo mjesto, a Lucija Čordaš sedmo mjesto. Mentorica im je učiteljica Petra Kačarovski.

Luka Dominik Pisačić, Valnea Medač, Lucija Čordaš i Dora Sokač

Odbojka

Izvrstan rezultat postigle su i naše odbojkašice s trenericom Darinkom Šimunčić plasiravši se na poluzavršno državno natjecanje. To su: Leona Ostojić, Rea Vrhovec, Leonarda Šatvar, Elena Nemčić, Sara Jelušić, Lucija Peremin, Lucija Sokač, Petra Tomac, Daria Radanović, Veronika Konfic, Marta Mikadi i Monika Valec.

Odbojkašice s trenericom Darinkom Šimunčić i ravnateljem Draženom Bokanom

Tekst: Elena Miklečić, 8. r.
Fotografije: Irena Horvat, prof.;
Goran Ljaljić, prof.; Martina Valec-Rebić, prof.;
Vedrana Rađa, prof.; Petra Kačarovski, prof.
 

Povezani članci