SURADNJA DVIJU ŠKOLA
Učenici zajedno izrađivali srcolika stabla

napisao Izvor Osmodec Urednik

Učenici zajedno izrađivali srcolika stabla

U četvrtak 16. veljače učenici 2., 3., .4. i 5. razreda Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, njihova učiteljica Snežana Premužić, asistentica Kristina Kostibol te knjižničarka Tihana Doskočil posjetili su povodom Valentinova učenike 1. b razreda 

Vesela atmosfera nakon zajedničkog druženja i rada.

Naši gosti nasmiješeni su ušli u razred.  Domaćine su darivali prigodnim šarenim straničnikom, radom njihovih ruku. Izveli su zanimljivu scensku igru s pokretom. Prvašima se igra jako svidjela. Toliko ih se dojmila da su je poželjeli i oni naučiti. Uz pomoć učiteljice Snežane prvaši su brzo savladali pokrete i spremno ih ponavljali.

Veseli mali gosti u razred su unijeli dašak vedrine, spontanosti i topline. Svojim dolaskom osvježili su radnu svakodnevnicu.

Prvaši su poželjeli naučiti scensku igru s pokretom.

Nakon upoznavanja svi zajedno prionuli su poslu. Zadatak je bio osmisliti neobično srcoliko stablo. Rasporedili su se po skupinama, pripremili materijal za rad i prionuli na posao. Rezalo se, lijepilo, stvaralo… Male ruke radile su složno i marljivo. Stolove je uskoro ispunilo mnoštvo maštovitih radova. Zadovoljstvo ostvarenim ocrtavalo se na ozarenim dječjim licima. Na kraju sata napravili su i malu kreativnu izložbu. Nakon rada uslijedilo je druženje uz grickalice i pjesmu.

Cilj druženja bio je upoznavanje, razmjena iskustva, povezivanje različitosti te suradnja. Suradnja dviju škola  na nekoj novoj radionici nastavit će se u proljeće uzvratnim posjetom učiteljice Suzane Balić i učenika 1. b.

Tekst i fotografije: Suzana Balić, uč. mentorica

 

Povezani članci