Top
MalciŠkolska godina 2016./2017.

SURADNJA DVIJU ŠKOLA
Učenici zajedno izrađivali srcolika stabla

Učenici zajedno izrađivali srcolika stabla

U četvrtak 16. veljače učenici 2., 3., .4. i 5. razreda Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, njihova učiteljica Snežana Premužić, asistentica Kristina Kostibol te knjižničarka Tihana Doskočil posjetili su povodom Valentinova učenike 1. b razreda 

Vesela atmosfera nakon zajedničkog druženja i rada.

Naši gosti nasmiješeni su ušli u razred.  Domaćine su darivali prigodnim šarenim straničnikom, radom njihovih ruku. Izveli su zanimljivu scensku igru s pokretom. Prvašima se igra jako svidjela. Toliko ih se dojmila da su je poželjeli i oni naučiti. Uz pomoć učiteljice Snežane prvaši su brzo savladali pokrete i spremno ih ponavljali.

Veseli mali gosti u razred su unijeli dašak vedrine, spontanosti i topline. Svojim dolaskom osvježili su radnu svakodnevnicu.

Prvaši su poželjeli naučiti scensku igru s pokretom.

Nakon upoznavanja svi zajedno prionuli su poslu. Zadatak je bio osmisliti neobično srcoliko stablo. Rasporedili su se po skupinama, pripremili materijal za rad i prionuli na posao. Rezalo se, lijepilo, stvaralo… Male ruke radile su složno i marljivo. Stolove je uskoro ispunilo mnoštvo maštovitih radova. Zadovoljstvo ostvarenim ocrtavalo se na ozarenim dječjim licima. Na kraju sata napravili su i malu kreativnu izložbu. Nakon rada uslijedilo je druženje uz grickalice i pjesmu.

Cilj druženja bio je upoznavanje, razmjena iskustva, povezivanje različitosti te suradnja. Suradnja dviju škola  na nekoj novoj radionici nastavit će se u proljeće uzvratnim posjetom učiteljice Suzane Balić i učenika 1. b.

Tekst i fotografije: Suzana Balić, uč. mentorica

 

Povezani članci
ANKETA
Kamo nakon osnovne škole?

Raspitali smo se među osmašima koju će školu upisati nakon osnove. Lijepo je znati da puno mladih želi pomagati drugima

IZLET U VARAŽDIN I ČAKOVEC
Prvaši upoznali sjever Hrvatske

U utorak, 6. lipnja učenici 1. b i 1. c razreda sa svojim učiteljicama Suzanom Balić, Ivkom Kajganić i pripravnicom Read more