PRIZNANJE GRADA KRIŽEVACA
Među nagrađenima i glavna urednica „Izvora”

napisao Izvor Osmodec Urednik

Među nagrađenima i glavna urednica „Izvora” 

Glavna urednica „Izvora”, učiteljica Martina Valec-Rebić, dobila je priznanje grada Križevaca za izniman doprinos unapređenju kulturnog, društvenog i vjerskog života grada Križevaca

Na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća 24. travnja u velikoj dvorani Hrvatskoga doma učiteljica hrvatskoga jezika Martina Valec-Rebić dobila je priznanje Grada Križevaca za izniman doprinos unapređenju kulturnog, društvenog i vjerskog života grada Križevaca. Na primanju priznanja uz nju su bili ravnatelj Dražen Bokan i kolegica Danijela Zagorec.

Osim što predaje hrvatski jezik u našoj školi, učiteljica Martina Valec-Rebić na poticaj svojih učenika osnovala je 2006. skupinu malih glagoljaša, s kojima je do danas sudjelovala na različitim susretima učenika. Svoja znanja o radu s školskim glagoljskim družinama pretočila je 2013. u priručnik za učitelje Glagoljica za osnovce.

Od 2006. vodi školsku novinarsku družinu. Početna znanja o novinarstvu stekla je na dvodnevnom stručnom usavršavanju u ICEJ-u  u Opatiji. U ožujku 2011. pokrenula je digitalni školski list Izvor. List Izvor pod njezinim je uredništvom četiri puta bio na Državnoj smotri LiDraNo kao jedan od najboljih školskih listova u Republici Hrvatskoj.

Redovito priprema učenike za natjecanja iz hrvatskoga jezika i šalje učeničke radove na natječaje za novinarske radove. Autorica je ispita iz hrvatskoga jezika za učenike 7. i 8. razreda te priručnika za učitelje uz udžbenik Hrvatska krijesnica.

Od 2008. aktivna je članica Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Krančić” te koordinatorica Susreta hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Krančić”. Dugogodišnja je članica Matice hrvatske i aktivna članica križevačkoga ogranka MH. U slobodno vrijeme bavi se pjevanjem (članica je Vokalnog sastava „Allegro”), fotografijom (članica je fotografske udruge Fotozine, sudjelovala je na nekoliko skupnih izložbi fotografija, fotografije su joj objavljene u knjigama, časopisima i kalendarima) i izradom mrežnih stranica (autorica je i administratorica mrežnih stranica više križevačkih udruga).

Tekst: Paulina Radaković, 8. r.
Fotografije: Mirela Tukša

Povezani članci