Top
Bolji svijetŠkolska godina 2021./2022.

„SOLIDARNOST NA DJELU”
U humanitarnoj akciji prikupljeno 3121 kuna

U humanitarnoj akciji prikupljeno 3 121 kuna

I ove je godine u našoj školi provedena akcija „Solidarnost na djelu” tijekom koje je skupljeno i Crvenome križu predano 3.121,00 kn

 

U našoj školi uspješno je završena akcija „Solidarnost na djelu” koja je trajala do 20. listopada. Sakupljeno je 3.121,00 kn i novac je 29. listopada predan križevačkome Crvenome križu.

„Solidarnost na djelu” provodi se kao zajednička akcija svih društava Crvenog križa u Republici Hrvatskoj sve od 1973. godine. U akciji se prikupljaju materijalna i novčana dobra, a za donirani novac uručuje se bon zahvalnosti. Uz osnovni cilj – prikupljanje dobara za osobe u potrebi, jednako je važno i poticanje solidarnosti, posebno među mladima. Mnoga se djeca kroz ovu akciju po prvi put susreću s djelovanjem Crvenog križa. Prikupljenim sredstvima nabavlja se humanitarna pomoć sukladno potrebama korisnika na terenu, uglavnom: hrana, peći na drva i ogrjev, lijekovi i sl.

Tekst: Elvira Kiš Miklečić, soc. radnica

 

Povezani članci
PRIMANJE KOD ŽUPANA I GRADONAČELNIKA
Nagrađeni najuspješniji učenici

Križevački gradonačelnik Mario Rajn i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren nagradili su najuspješnije učenike u školskoj godini 2020./2021.

POZIV
Priključi se novinarskoj družini!

Želiš li postati novinar, naučiti pisati novinske tekstove i fotografirati SLR kamerom? Pridruži nam se!