Top
DogađanjaŠkolska godina 2016./2017.

STRUČNO USAVRŠAVANJE
Križevački učitelji predavali na Proljetnoj školi

Križevački učitelji predavali na Proljetnoj školi 

Na ovogodišnjoj Proljetnoj školi, državnom stručnom skupu za odgojitelje, učitelje, nastavnike, profesore, ravnatelje i stručne suradnike u Opatiji predavanje i prikaz prakse održalo je dvoje križevačkih učitelja savjetnika, Emina Baričević, učiteljica iz PŠ Gregurovec te Tihomir Pleša, učitelj savjetnik iz PŠ Vojakovački Osijek

Križevački učitelji Emina Baričević i Tihomir Pleša održali su predavanje na Proljetnoj školi

Hrvatski pedagoško-književni zbor u suorganizaciji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, Učiteljskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu te Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba organizirao je u Opatiji od 27. do 29. ožujka Proljetnu školu – državni stručni skup za odgojitelje, učitelje, nastavnike, profesore, ravnatelje i stručne suradnike.

Tema ovogodišnje Proljetne škole bila je „Profesionalni razvoj usmjeren na zahtjevne i stresne zadaće odgojitelja, učitelja i stručnih suradnika”. Polaznici su imali prilike slušati predavanja i prisustvovati radionicama o raznim vrstama i izvorima stresa s kojima se susreću današnji odgojno-obrazovni djelatnici: zlostavljanje u obiteljima učenika, vršnjačko nasilje, ocjena kao imperativ i stres, nacionalni ispiti, različiti uvjeti rada, suradnja s roditeljima i sl. U svim tim situacijama nužna je međusobna suradnja svih sudionika odgojno-obrazovnog procesa.

​U okviru glavne teme skupa predavanje i prikaz prakse održalo je dvoje križevačkih učitelja savjetnika, Emina Baričević, učiteljica iz OŠ Sveti Petar Orehovec, PŠ Gregurovec te Tihomir Pleša, učitelj savjetnik iz OŠ Ljudevita Modeca, PŠ Vojakovački Osijek.

 

Tekst: Elena Miklečić, 8. r.
Fotografije: Tihomir Pleša, mag. prim. edu., uč. savjetnik
Povezani članci
ANKETA
Kamo nakon osnovne škole?

Raspitali smo se među osmašima koju će školu upisati nakon osnove. Lijepo je znati da puno mladih želi pomagati drugima

IZLET U VARAŽDIN I ČAKOVEC
Prvaši upoznali sjever Hrvatske

U utorak, 6. lipnja učenici 1. b i 1. c razreda sa svojim učiteljicama Suzanom Balić, Ivkom Kajganić i pripravnicom Read more