STRUČNO USAVRŠAVANJE
Križevački učitelji predavali na Proljetnoj školi

napisao Izvor Osmodec Urednik

Križevački učitelji predavali na Proljetnoj školi 

Na ovogodišnjoj Proljetnoj školi, državnom stručnom skupu za odgojitelje, učitelje, nastavnike, profesore, ravnatelje i stručne suradnike u Opatiji predavanje i prikaz prakse održalo je dvoje križevačkih učitelja savjetnika, Emina Baričević, učiteljica iz PŠ Gregurovec te Tihomir Pleša, učitelj savjetnik iz PŠ Vojakovački Osijek

Križevački učitelji Emina Baričević i Tihomir Pleša održali su predavanje na Proljetnoj školi

Hrvatski pedagoško-književni zbor u suorganizaciji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, Učiteljskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu te Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba organizirao je u Opatiji od 27. do 29. ožujka Proljetnu školu – državni stručni skup za odgojitelje, učitelje, nastavnike, profesore, ravnatelje i stručne suradnike.

Tema ovogodišnje Proljetne škole bila je „Profesionalni razvoj usmjeren na zahtjevne i stresne zadaće odgojitelja, učitelja i stručnih suradnika”. Polaznici su imali prilike slušati predavanja i prisustvovati radionicama o raznim vrstama i izvorima stresa s kojima se susreću današnji odgojno-obrazovni djelatnici: zlostavljanje u obiteljima učenika, vršnjačko nasilje, ocjena kao imperativ i stres, nacionalni ispiti, različiti uvjeti rada, suradnja s roditeljima i sl. U svim tim situacijama nužna je međusobna suradnja svih sudionika odgojno-obrazovnog procesa.

​U okviru glavne teme skupa predavanje i prikaz prakse održalo je dvoje križevačkih učitelja savjetnika, Emina Baričević, učiteljica iz OŠ Sveti Petar Orehovec, PŠ Gregurovec te Tihomir Pleša, učitelj savjetnik iz OŠ Ljudevita Modeca, PŠ Vojakovački Osijek.

 

Tekst: Elena Miklečić, 8. r.
Fotografije: Tihomir Pleša, mag. prim. edu., uč. savjetnik

Povezani članci