Top
KulturaŠkolska godina 2022./2023.

SUSRET S NADOM MIHALJEVIĆ
Druženje s nagrađivanom književnicom

Druženje s nagrađivanom književnicom

Učenici 7. a i 8. b razreda uživali u susretu s književnicom koja im je predstavila svoju knjigu „Putovanje u mjestu”

Književnica je pročitala ulomak iz svoje knjige

Pod satom hrvatskoga jezika učenike 7. a i 8. b posjetila je 2. veljače književnica Nada Mihaljević. Predstavila je svoju knjigu Putovanje u mjestu iz koje je pročitala zanimljiv ulomak. Za tu je knjigu osvojila Nagradu Grigor Vitez u kategoriji najboljeg književnog teksta za mladež 2019. godine.

Učenici su bili jako zainteresirani i postavljali mnoga zanimljiva pitanja. U razgovoru s njom saznali su da je književnica rođena 1968. u Zagrebu, a odrastala je u Donjoj Stubici. Otkad je naučila prva slova, druži se s knjigama. Počela je pisati za svoga sina, i on je bio glavni junak u njenim prvim romanima. Najviše ideja joj dolazi tijekom šetnje po prirodi. Tada razmišlja o svakom uglu i zamišlja svakakve čudnovate likove. Najdraže knjige su joj u fantasy žanru, a i neki njeni romani su u istom stilu. Radi u knjižnici, a u slobodno vrijeme najradije čita ili pak smišlja i piše vlastite knjige.

Dosad su joj objavljeni romani za djecu: Gospodar šećera, Junaci prašnjavog tornja, Zmajev zagrljaj, Anđeo plišanih igračaka za koju je dobila Nagradu Grigor Vitez za 2013. godinu te romani za mlade: Vrt plavog božura, Mondrian iz Lepe Vesi, Putovanje u mjestu. Članica je Društva hrvatskih književnika i Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade. Živi u selu Kraljev Vrh.

Na kraju susreta učenici su mogli kupiti knjigu s potpisom književnice.

Tekst: Magdalena Božić, 7. r.
Fotografije: MVR

Povezani članci
Predstava „500 ljeta Judite”

Povodom obilježavanja 500 godina od tiskanja djela Judite „oca hrvatske književnosti” Marka Marulića, učenici naše škole sa svojim su mentoricama pripremili 8. Read more

Dan škole OŠ Ljudevita Modeca Križevci – Virtualni koncert i izložbe, šk. god. 2021./2022.

Dan škole OŠ Ljudevita Modeca Križevci 20. svibnja 2022. obilježen je virtualnim koncertom i izložbama.