SUSRET S NADOM MIHALJEVIĆ
Druženje s nagrađivanom književnicom

napisao Izvor Osmodec Urednik

Druženje s nagrađivanom književnicom

Učenici 7. a i 8. b razreda uživali u susretu s književnicom koja im je predstavila svoju knjigu „Putovanje u mjestu”

Književnica je pročitala ulomak iz svoje knjige

Pod satom hrvatskoga jezika učenike 7. a i 8. b posjetila je 2. veljače književnica Nada Mihaljević. Predstavila je svoju knjigu Putovanje u mjestu iz koje je pročitala zanimljiv ulomak. Za tu je knjigu osvojila Nagradu Grigor Vitez u kategoriji najboljeg književnog teksta za mladež 2019. godine.

Učenici su bili jako zainteresirani i postavljali mnoga zanimljiva pitanja. U razgovoru s njom saznali su da je književnica rođena 1968. u Zagrebu, a odrastala je u Donjoj Stubici. Otkad je naučila prva slova, druži se s knjigama. Počela je pisati za svoga sina, i on je bio glavni junak u njenim prvim romanima. Najviše ideja joj dolazi tijekom šetnje po prirodi. Tada razmišlja o svakom uglu i zamišlja svakakve čudnovate likove. Najdraže knjige su joj u fantasy žanru, a i neki njeni romani su u istom stilu. Radi u knjižnici, a u slobodno vrijeme najradije čita ili pak smišlja i piše vlastite knjige.

Dosad su joj objavljeni romani za djecu: Gospodar šećera, Junaci prašnjavog tornja, Zmajev zagrljaj, Anđeo plišanih igračaka za koju je dobila Nagradu Grigor Vitez za 2013. godinu te romani za mlade: Vrt plavog božura, Mondrian iz Lepe Vesi, Putovanje u mjestu. Članica je Društva hrvatskih književnika i Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade. Živi u selu Kraljev Vrh.

Na kraju susreta učenici su mogli kupiti knjigu s potpisom književnice.

Tekst: Magdalena Božić, 7. r.
Fotografije: MVR

Povezani članci