SVJETSKI DAN PRVE POMOĆI
Medo Jurica učio najmlađe o prvoj pomoći

napisao Izvor Osmodec Urednik

Medo Jurica učio najmlađe o prvoj pomoći

Učenici prvoga razreda slušali su predavanje o prvoj pomoći koje su održale djelatnice Gradskoga društva Crvenog križa Križevci uz pomoć mede Jurice

Budući da je ovogodišnji moto Svjetskog dana prve pomoći „Budite heroj prve pomoći u školi i svojoj zajednici”, Gradsko društvo Crvenog križa Križevci Svjetski dan prve pomoći (druga subota u rujnu) obilježilo je predavanjem u tri odjeljenja prvoga razreda naše škole.

Djelatnice Crvenog križa zanimljivim i djeci prilagođenim predavanjima prezentirale su svrhu pružanja prve pomoći i na taj način podigle svijest djece o njezinoj važnosti. Također za djecu su pripremile bojanke sa savjetima za pružanje prve pomoći. Savjete je dijelio medo Jurica kojega već nekoliko godina Crveni križ upotrebljava kao predstavnika prve pomoći među najmlađima, a koji je i fizički bio prisutan u učionici. Medo Jurica sa sobom je ponio i torbu prve pomoći kako bi djeci prezentirao njezin sadržaj, što ih je dodatno zainteresiralo za temu ali i uključivanje u Mladež HCK i sudjelovanje na natjecanjima prve pomoći.

Izvor: gdckkz

Povezani članci