TERENSKA NASTAVA
U Tehničkom muzeju i kinu

napisao Izvor Osmodec Urednik

U Tehničkom muzeju i kinu

Početkom mjeseca studenoga učenici PŠ Križevačka Poljana su sa svojom učiteljicom Snježanom Butković bili na terenskoj nastavi u Zagrebu

muzej 4

Posjetili smo Tehnički muzej gdje smo vidjeli zanimljive eksponate iz prošlosti, rudnik, planetarij, a najzanimljivije nam je bilo u radionici Erste banke gdje smo mogli otisnuti svoje novčanice, igrati se prodavača, tražiti zlato za koje smo na dječjem bankomatu dobili novac na svojem računu, ali naravno samo na papiru jer je to bilo zamišljeno kroz igru.

banka 1

Zanimljiva nam je bila i priča o kralju Midi koji je svojim dodirom pretvarao stvari u zlato pa čak i hranu te je shvatio da pohlepa može čovjeka samo unesrećiti. Puni dojmova i novih spoznaja krenuli smo u razgledavanje znamenitosti grada Zagreba. Najljepše nam je bilo na Trgu bana Jelačića gdje smo u fontanu Manduševac ubacili novac za „sreću”.

trg

Nakon razgledavanja grada, krenuli smo u Cinestar. Animirani film Mali princ nam je bio jako zanimljiv i poučan jer govori o prijateljstvu, dobroti i ljubavi.

Tekst: učenici PŠ Križevačka Poljana
Fotografije: Snježana Butković

Povezani članci