Top
KulturaŠkolska godina 2022./2023.

U KRIŽEVAČKOM KINU
Crtić o toleranciji, ljubavi i prevladavanju prepreka

Crtić o toleranciji, ljubavi i prevladavanju prepreka

Učenici nižih razreda u siječnju su u križevačkome kinu gledali prvi hrvatski dugometražni 3D animirani film „Cvrčak i mravica” 

U iščekivanju filma

Sredinom siječnja učenici nižih razreda naše škole te polaznici Male škole Dječjeg vrtića Križevci sa svojim učiteljicama i odgajateljicama posjetili su križevačko kino. Gledali su prvi hrvatski dugometražni 3D animirani film „Cvrčak i mravica” koji je baziran na Ezopovoj basni i La Fontainevoj pjesmi. Crtić na duhovit način progovara o toleranciji, ljubavi i prevladavanju prepreka. Djeca su bila oduševljena filmom.

U stručnom mišljenju Agencije za odgoj i obrazovanje navedeno je: „Dugometražni animirani film Cvrčak i mravica će pridonijeti promociji hrvatske kinematografije, povećanju gledanosti hrvatskog animiranog filma te oplemenjivanju riznice filmova namijenjenih nastavi medijske kulture hrvatskog jezika.”

Tekst: Anđelka Balić, uč.
Fotografije: Anđelka Balić, uč.; Vanja Konfic, uč.

Povezani članci
Predstava „500 ljeta Judite”

Povodom obilježavanja 500 godina od tiskanja djela Judite „oca hrvatske književnosti” Marka Marulića, učenici naše škole sa svojim su mentoricama pripremili 8. Read more

Dan škole OŠ Ljudevita Modeca Križevci – Virtualni koncert i izložbe, šk. god. 2021./2022.

Dan škole OŠ Ljudevita Modeca Križevci 20. svibnja 2022. obilježen je virtualnim koncertom i izložbama.