ULIČNA UTRKA I SPORTSKE IGRE
Divan sportski dan

napisao Izvor Osmodec Urednik

Divan sportski dan

U sklopu obilježavanja Dana grada u petak, 6. svibnja u Križevcima, na Trgu J. J. Strossmayera održana je 25. Utrka ulicama grada „KTC” i Sportske igre mladih 

Trkači na Sportskim igrama mladih

25. Utrka ulicama grada „KTC”

Ulična utrka okupila je brojne vrtićance, osnovnoškolce i srednjoškolce. Od osnovnih škola uz našu su školu sudjelovale i OŠ „Vladimir Nazor, OŠ Sidonije Rubido Erdödy Gornja Rijeka, OŠ „Grigor Vitez” Sveti Ivan Žabno i OŠ Sveti Petar Orehovec.

Postignuća učenika naše škole po kategorijama: u kategoriji djevojčica 1. i 2. razreda u utrci na 300 metara treće mjesto je zauzela Teuta Šustić. U kategoriji djevojčica 3. i 4. razreda u utrci na 400 metara drugo mjesto je osvojila Leona Kundrak. U kategoriji djevojčica 5. i 6. razreda u utrci na 600 metara prvo je mjesto zauzela Pia Sertić i treće mjesto Eva Majdak. U kategoriji dječaka 5. i 6. razreda u utrci na 800 metara prvo mjesto osvojio je  Dominik Doskočil. U kategoriji djevojčica 7. i 8. razreda u utrci na 800 metara drugo i treće mjesto zauzele su Magdalena Jurić i Lena Ivanček.

U ekipnom poretku osnovnih škola naša se škola našla na drugom mjestu, dok je prvo mjesto zauzela OŠ „Vladimir Nazor”, a treće OŠ Sveti Petar Orehovec. Odličja su najuspješnijim učenicima uručili pročelnik Sandro Novosel, predsjednik Zajednice športskih udruga Branislav Pengov i tajnik Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije Branko Zorko.

Sportske igre mladih

Učenici nižih razreda koji su sudjelovali u Sportskim igrama mladih (graničar, utrka na 60 m, 300 m i 400 m) polaznici su sportske grupe koju vode učiteljice Nataša Marković, Vanja Konfic i Tanja Majnarić.

U natjecanju iz graničara sudjelovali su učenice i učenici 2011. i mlađe godište u dvije skupine. U skupini Munje Josip Kirin, Rafael Bosek, Antonio Hrg, Ivan Orak, Luka Širko, Isabela Štriga, Nikolina Kiš, Josipa Konfic, Lara Hasanec, a u skupini Vatra  Tin Jakopčić, Mateo Šeliga, Damjan Katanović, Marko Pupovac, Luka Lovreković, Leona Kundrak, Mia Stankovski, Riona Barišić, Mia Mijić.

U natjecanju iz graničara sudjelovali su učenice i učenici 2013. i mlađe godište, također, u dvije skupine. Skupinu Lavovi činili su Pavel Doskočil, Blaž Lackovič, Viktor Novosel, Aleksandar Zidarić, Noa Katanović, Zora Majdak, Manuela Črček, Lana Bedoić, Ema  Pengov, a skupinu Rakete Vito Škleder, Patrik Rešč, David Sudetić, Bruno Mikulčić, Taras Karre, Dunja Škledar, Elizabeta Pečarić, Lara Postružin, Mia Vujčetić.

Na državno natjecanje Sportske igre mladih u Splitu kvalificirali su se Lavovi osvojivši zlatnu medalju. Ekipa Vatra osvojila je srebrnu medalju, a ekipa Munje brončanu medalju.

U utrci  na 60 m  prvo mjesto osvojio je Marko Pupovac, drugo mjesto Filip Dretar, a treće mjesto osvojili su Ivan Orak, Leona Kundrak, Teuta Šustić i Pavel Doskočil. Pobjednici utrke na 60 m plasirali su se na državno natjecanje Sportske igre mladih koje će se održati u srpnju u Splitu.

Medalje je najboljima u graničaru i atletici uručio direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih Tomislav Gudić.

Tekst: Leon Cerovec, 8. c; Tanja Majnarić, uč.
Fotografije: Tanja Majnarić, uč.; Nataša Marković, uč.; prigorski.hr

Povezani članci