Top
KulturaŠkolska godina 2021./2022.

NAJLJEPŠI GLAGOLJIČKI STRANIČNIK
Mladi umjetnici vole glagoljicu

Mladi umjetnici vole glagoljicu

Na drugi školski natječaj za najljepši glagoljički straničnik pristigao je 101 rad. Povjerenstvo je odabralo tri najbolja straničnika u višim razredima i tri najbolja u nižim, a još je 12 učenika pohvalilo za kreativnost

Natječaj za najljepši glagoljički straničnik održao se drugi put u našoj školi, a odaziv učenika ponovo je bio izuzetno velik. Na natječaj, koji je trajao do rođendana našega Prvotiska, 22. veljače, pristigao je 101 straničnik, a odaziv je bio izvrstan i u nižim i u višim razredima.

Učiteljice Vedrana Rađa i Martina Iveković i ove su godine ostavile učenicima velik prostor za ideje odlučivši da tema i dalje bude glagoljica, a povjerenstvo koje su činile učiteljice Martina Valec-Rebić, Nina Drakulić, Senka Pleše i Romana Erhatić imalo je težak zadatak jer su učenici opet pokazali svu svoju kreativnost i maštu te prezentirali koliko su dobro ovladali različitim likovnim tehnikama. Unatoč velikom broju i iznimnoj  kvaliteti radova, odlučile su koje će učenice  dobiti nagrade i pohvale koje im je 11. travnja svečano uručio ravnatelj Tomislav Bogdanović uz učiteljice Vedranu Rađu i Martinu Iveković.   

U nižim razredima prvu je nagradu osvojila Lili Marin iz 3. a razreda, drugu nagradu Teuta Šustić iz 2. b razreda, a treću Leona Bartol Sever, također iz 2. b. Pohvaljene su: Sara Pupić (2. b), Aida Šusterajter (2. c) te za seriju straničnika Franka Sokač iz 4. a razreda.

Nagrađeni učenici nižih razreda sa svojim učiteljicama

U višim je razredima prva nagrada pripala Emi Doskočil iz 6. e razreda, dok je drugo mjesto zauzela Nika Sokač iz 6. d. Treća nagrada pripala je Dori Črnec iz 8. d razreda. Također su pohvaljene: Nastasja Sokač i Leona Samarđija (6. d), Lorena Juršetić Lončar (6. b), Emanuela Haman (6. e)  te Lorena Đurđić, Hana Deduš i Rea Galaš (8. d). Nagrada za originalnu ideju pripala je Emi Vrhovec iz 6. e razreda, a ona za originalnu likovnu tehniku Sashi Karre iz 6. d.

Nagrađeni učenici viših razreda

Na dodjeli su prisustvovale i učiteljice Katarina Sinković-Harča, Suzana Balić, Josipa Rabadžija i Anđelka Balić koje su potaknule mlade nade da se odazovu u tako velikom broju i čije su učenice nagrađene ili pohvaljene. Ovaj natječaj i odaziv na isti još je jednom pokazao koliko djeca vole aktivnosti ovog tipa te povezao više predmeta, a samo je jedan od brojnih natječaja po kojima je naša škola poznata.

Tekst i fotografija: Martina Iveković, prof.

Povezani članci
PRIMANJE KOD ŽUPANA I GRADONAČELNIKA
Nagrađeni najuspješniji učenici

Križevački gradonačelnik Mario Rajn i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren nagradili su najuspješnije učenike u školskoj godini 2020./2021.

POZIV
Priključi se novinarskoj družini!

Želiš li postati novinar, naučiti pisati novinske tekstove i fotografirati SLR kamerom? Pridruži nam se!