NAJLJEPŠI GLAGOLJIČKI STRANIČNIK
Mladi umjetnici vole glagoljicu

napisao Izvor Osmodec Urednik

Mladi umjetnici vole glagoljicu

Na drugi školski natječaj za najljepši glagoljički straničnik pristigao je 101 rad. Povjerenstvo je odabralo tri najbolja straničnika u višim razredima i tri najbolja u nižim, a još je 12 učenika pohvalilo za kreativnost

Natječaj za najljepši glagoljički straničnik održao se drugi put u našoj školi, a odaziv učenika ponovo je bio izuzetno velik. Na natječaj, koji je trajao do rođendana našega Prvotiska, 22. veljače, pristigao je 101 straničnik, a odaziv je bio izvrstan i u nižim i u višim razredima.

Učiteljice Vedrana Rađa i Martina Iveković i ove su godine ostavile učenicima velik prostor za ideje odlučivši da tema i dalje bude glagoljica, a povjerenstvo koje su činile učiteljice Martina Valec-Rebić, Nina Drakulić, Senka Pleše i Romana Erhatić imalo je težak zadatak jer su učenici opet pokazali svu svoju kreativnost i maštu te prezentirali koliko su dobro ovladali različitim likovnim tehnikama. Unatoč velikom broju i iznimnoj  kvaliteti radova, odlučile su koje će učenice  dobiti nagrade i pohvale koje im je 11. travnja svečano uručio ravnatelj Tomislav Bogdanović uz učiteljice Vedranu Rađu i Martinu Iveković.   

U nižim razredima prvu je nagradu osvojila Lili Marin iz 3. a razreda, drugu nagradu Teuta Šustić iz 2. b razreda, a treću Leona Bartol Sever, također iz 2. b. Pohvaljene su: Sara Pupić (2. b), Aida Šusterajter (2. c) te za seriju straničnika Franka Sokač iz 4. a razreda.

Nagrađeni učenici nižih razreda sa svojim učiteljicama

U višim je razredima prva nagrada pripala Emi Doskočil iz 6. e razreda, dok je drugo mjesto zauzela Nika Sokač iz 6. d. Treća nagrada pripala je Dori Črnec iz 8. d razreda. Također su pohvaljene: Nastasja Sokač i Leona Samarđija (6. d), Lorena Juršetić Lončar (6. b), Emanuela Haman (6. e)  te Lorena Đurđić, Hana Deduš i Rea Galaš (8. d). Nagrada za originalnu ideju pripala je Emi Vrhovec iz 6. e razreda, a ona za originalnu likovnu tehniku Sashi Karre iz 6. d.

Nagrađeni učenici viših razreda

Na dodjeli su prisustvovale i učiteljice Katarina Sinković-Harča, Suzana Balić, Josipa Rabadžija i Anđelka Balić koje su potaknule mlade nade da se odazovu u tako velikom broju i čije su učenice nagrađene ili pohvaljene. Ovaj natječaj i odaziv na isti još je jednom pokazao koliko djeca vole aktivnosti ovog tipa te povezao više predmeta, a samo je jedan od brojnih natječaja po kojima je naša škola poznata.

Ema Doskočil, 1. nagrada PN
Nika Sokač, 2. nagrada PN
Dora Črnec, 3. nagrada PN
Sasha Karre, originalna likovna tehnika
Ema Vrhovec, originalna ideja
Hana Deduš, pohvala
Emanuela Haman, pohvala
Lorena Đurđić, pohvala
Nagrade i pohvale predmetna
Lili Marin, 1. nagrada RN
Teuta Šustić, 2. nagrada RN
Leona Bartol Sever, 3. nagrada RN
Aida Šusterajter, pohvala
Franka Sokač
Sara Pupić, pohvala

Tekst i fotografija: Martina Iveković, prof.

Povezani članci