Top
KulturaŠkolska godina 2021./2022.

MEĐUNARODNA SMOTRA „PJEVAJ, SVIRAJ, PLEŠI”
Prvaši njeguju folklor

Prvaši njeguju folklor

Za međunarodnu smotru „Pjevaj, sviraj, pleši” na temu očuvanja tradicijske baštine učenici 1. b razreda snimili su odličan video u kojemu su prikazali običaje prigorskoga kraja

Dječja igra u kolu

Učenici 1. b razreda sudjeluju u Međunarodnoj smotri „Pjevaj, sviraj, pleši” na temu očuvanja tradicijske baštine. Tim povodom snimljen je videozapis s dječjim narodnim zagonetkama, brojalicama, igrama, narodnim vezom, pjesmom i plesom zavičajnog, prigorskog kraja.

Video je snimljen u dvorištu obitelji Fortuna/Šantak, a učenicima su se pridružili poznati križevački učitelj glazbe Stjepan Fortuna i sopranistica Ana Fortuna. Narodne nošnje posudili su im KUD-u Križevci, KUD-u „Prigorje” Križevci i Područna škola Veliki Raven. Projekt su mentorirale učiteljice Brankica Salopek i Sandra Poštić. Cilj projekta je osvještavanje vrijednosti tradicijske baštine kako svoga kraja, tako i drugih krajeva Hrvatske te drugih zemalja.

Tekst, fotografija i video: Sandra Poštić, prof.

Povezani članci
PRIMANJE KOD ŽUPANA I GRADONAČELNIKA
Nagrađeni najuspješniji učenici

Križevački gradonačelnik Mario Rajn i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren nagradili su najuspješnije učenike u školskoj godini 2020./2021.

POZIV
Priključi se novinarskoj družini!

Želiš li postati novinar, naučiti pisati novinske tekstove i fotografirati SLR kamerom? Pridruži nam se!