VELIK USPJEH
Monika i Lorena idu na državni LiDraNo

napisao Izvor Osmodec Urednik

Monika i Lorena idu na državni LiDraNo 

Monika Valec i Lorena Hrković, učenice 8. razreda, putuju u Primošten na državnu smotru LiDraNo, koja će se održati od 20. do 23. ožujka

Monika i Lorena s mentoricama

Monika je svoje mjesto na državnom natjecanju izborila recitacijom pjesme Roda Zlatka Tomičića, za što ju je pripremala mentorica profesorica Danijela Zagorec. Moniki je ovo četvrti nastup na LiDraNu i prvi put da je došla do državne razine.

– Na županijskom natjecanju u Đurđevcu trema mi je bila manja nego u nižim razredima. Nakon nastupa uz veliku napetost i uzbuđenost čekala sam proglašenje. Jako sam sretna što je došao red na mene da idem na državno. – rekla je Monika.

Lorenu je pak državno povjerenstvo izabralo jer je napisala jedan od petnaest najboljih novinarskih radova, a radi se intervjuu s akademikom Stjepanom Domjanovićem Glagoljica se ne može čitati brzo kao latinica. Loreni je mentorica profesorica Martina Valec-Rebić.

– Na općinskom natjecanju bilo je jako napeto. Moj je rad predložen za državnu smotru, a to znači da je trebalo čekati da prođe ocjenjivanje još jednog, državnog povjerenstva. Nije bilo lako čekati rezultate. Svi su mi govorili da ću proći, i jesam! Presretna sam što idem na državno! – oduševljena je Lorena.

Tekst: Emina Mikulec, 7. r.
Fotografija: Romana Erhatić, prof.

Povezani članci