VIRTUALNO PUTOVANJE
Južnoamerička avantura

napisao Izvor Osmodec Urednik

Južnoamerička avantura 

Petak popodne šesti sat – ne čini se baš kao dobra kombinacija… ali kad vam u goste stigne svjetska putnica s pričom i slikama iz Južne Amerike, kombinacija postaje dobitna. Naime, u petak 24. ožujka u goste 6. d i 6. e razredu došla je Maja Tkaličanac koja je u veljači provela tri tjedna u Boliviji, Peruu i Čileu

Zadovoljni učenici nakon virtualnog putovanja Južnom Amerikom s Majom Tkaličanac

Priču je počela s glavnim gradom Čilea, Santiagom koji ju nije oduševio arhitekturom, ali nam je preporučila da probamo sladoled od ruže i kompot od breskve s kukuruzom.

Nakon najsušeg mjesta na svijetu, pustinje Atacame i veličanstvene Mjesečeve doline, osvježenje smo pronašli u bolivijskim lagunama uz saznanje da su ljametina i deserti od kaktusa jako ukusni. Dojmila nas se živopisna tržnica u La Pazu, kao i kipovi svetaca s pravim perikama u tamošnjoj katedrali.

Vidjeli smo i kako izgleda vožnja Titicacom, najvišim plovnim jezerom na svijetu, a zatim krenuli po cestama koje su izgradili Inke. Osim Machu Picchua za kojeg svi znaju otkrili smo i neke nove lokalitete poput Ollantaytamba i Pisaca te Cusca.

Učenici su saznali mnogo toga o kulturama Južne Amerike

S obzirom na to da učenici trenutno proučavaju Južnu Ameriku iz geografije te kulture Inka, Maja i Asteka iz povijesti, ovaj im je putopis odlično poslužio za ponavljanje i proširivanje znanja. Dojmovi učenika o životu u Južnoj Americi bili su različiti, ali oko jednog su se svi složili: Da bar imamo više ovakvih satova!

Tekst i fotografije: Vedrana Rađa, prof.

Povezani članci