Top
PutovanjaŠkolska godina 2016./2017.

VIRTUALNO PUTOVANJE
Južnoamerička avantura

Južnoamerička avantura 

Petak popodne šesti sat – ne čini se baš kao dobra kombinacija… ali kad vam u goste stigne svjetska putnica s pričom i slikama iz Južne Amerike, kombinacija postaje dobitna. Naime, u petak 24. ožujka u goste 6. d i 6. e razredu došla je Maja Tkaličanac koja je u veljači provela tri tjedna u Boliviji, Peruu i Čileu

Zadovoljni učenici nakon virtualnog putovanja Južnom Amerikom s Majom Tkaličanac

Priču je počela s glavnim gradom Čilea, Santiagom koji ju nije oduševio arhitekturom, ali nam je preporučila da probamo sladoled od ruže i kompot od breskve s kukuruzom.

Nakon najsušeg mjesta na svijetu, pustinje Atacame i veličanstvene Mjesečeve doline, osvježenje smo pronašli u bolivijskim lagunama uz saznanje da su ljametina i deserti od kaktusa jako ukusni. Dojmila nas se živopisna tržnica u La Pazu, kao i kipovi svetaca s pravim perikama u tamošnjoj katedrali.

Vidjeli smo i kako izgleda vožnja Titicacom, najvišim plovnim jezerom na svijetu, a zatim krenuli po cestama koje su izgradili Inke. Osim Machu Picchua za kojeg svi znaju otkrili smo i neke nove lokalitete poput Ollantaytamba i Pisaca te Cusca.

Učenici su saznali mnogo toga o kulturama Južne Amerike

S obzirom na to da učenici trenutno proučavaju Južnu Ameriku iz geografije te kulture Inka, Maja i Asteka iz povijesti, ovaj im je putopis odlično poslužio za ponavljanje i proširivanje znanja. Dojmovi učenika o životu u Južnoj Americi bili su različiti, ali oko jednog su se svi složili: Da bar imamo više ovakvih satova!

Tekst i fotografije: Vedrana Rađa, prof.
Povezani članci
ANKETA
Kamo nakon osnovne škole?

Raspitali smo se među osmašima koju će školu upisati nakon osnove. Lijepo je znati da puno mladih želi pomagati drugima

IZLET U VARAŽDIN I ČAKOVEC
Prvaši upoznali sjever Hrvatske

U utorak, 6. lipnja učenici 1. b i 1. c razreda sa svojim učiteljicama Suzanom Balić, Ivkom Kajganić i pripravnicom Read more