Top
DogađanjaŠkolska godina 2021./2022.

ŽIVOTNA ODLUKA
Kamo dalje u srednju školu?

Kamo dalje u srednju školu?

Učenicima osmog razreda na različite se načine pokušava olakšati odluku o nastavku školovanja, tako su imali priliku upoznati se sa smjerovima i programima križevačkih srednjih škola

Predstavljanje smjera krojač u Srednjoj školi „Ivan Seljanec”

Učenici osmoga razreda pripremaju se za odabir srednje škole. Kako bi im se pomoglo da odaberu školu najprimjereniju interesima svakog pojedinog učenika, križevačke srednje škole otvorile su svoja vrata i pokazale učenicima što nude.

Srednja škola „Ivan Seljanec” Križevci krajem svibnja organizirala je Dane otvorenih vrata. Učenici su se mogli upoznati sa smjerovima i mogućnostima koje škola nudi, ali i vidjeti ljepotu njihove prostrane i moderne škole. Učenici su mogli isprobati hranu koju su proizveli učenici iz smjera slastičara, pokušali su zidati i bojiti, vidjeli su buduće krojače kako šiju…

Također, sve križevačke srednje škole predstavile su svoje smjerove i programe 27. svibnja na Strossmayerovu trgu. Od 9 do 12 sati učenici srednjih škola stajali su za štandovima primajući osnovnoškolce i pojašnjavajući im što mogu naučiti u njihovoj školi. Učenici su tako mogli kušati hranu, gledati kroz mikroskop, držati paličnjaka i mnoge druge stvari.

 

Tekst: Mirjam Balen, 8. r.
Fotografije: Valentina Jurišić, vjerouč.;
Jadranka Crnić, dipl. uč.; Ana Andrić, prof.; MVR

Povezani članci
PRIMANJE KOD ŽUPANA I GRADONAČELNIKA
Nagrađeni najuspješniji učenici

Križevački gradonačelnik Mario Rajn i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren nagradili su najuspješnije učenike u školskoj godini 2020./2021.

POZIV
Priključi se novinarskoj družini!

Želiš li postati novinar, naučiti pisati novinske tekstove i fotografirati SLR kamerom? Pridruži nam se!