KAMO DALJE
Planovi osmaša za srednju školu

napisao Izvor Osmodec Urednik

Planovi osmaša za srednju školu

Saznali smo koju školu osmaši planiraju upisati nakon osnovne!

Gabrijela Pažur, 8. a

Voljela bih se upisati u Srednju školu „Ivan Seljanec”, smjer automehaničar. Mislim da imam dobre ocjene za to. Kad smo išli posjetiti srednju školu, dobro su predstavili smjer automehaničara pa me to privuklo. Nekima je neobično da djevojka bira to zanimanje, ali ja mislim da mi neće biti težak taj posao jer sam jaka i izdržljiva.

Domagoj Vuk, 8. a

Želio bih se upisati za tehničara za cestovni promet u Srednjoj školi „Ivan Seljanec”. Želio bih tu školu upisati jer mi se taj posao čini kao dobar i cijenjen, s visokom plaćom, a osim toga doista me zanima taj posao. Imam i više nego prosječne ocjene pa mislim da ću upasti bez problema.

Ana Širjan, 8. b

Ja planiram u srednju ići u Zagrebu, u  Tehničku školu Ruđera Boškovića, smjer mehatroničar. To sam odabrala jer se već šest godina bavim sličnim hobijima. Mehatroničar može raditi u nekoj industriji ili u tvornici, može imati manju firmu koja za druge tvornice sastavlja strojeve i robote… Uglavnom, ima jako puno smjerova i mogućnosti gdje se može zaposliti. Plaća je odlična u bilo kojoj državi. Može raditi i od kuće za neku drugu državu. Ako mi bude dobro išlo, nakon srednje mogla bih upisati Fakultet elektrotehnike i računarstva.

Frano Hartman, 8. b

Ja ću srednju upisati u Karlovcu, odabrao sam šumarsku školu, smjer šumarski tehničar. To je četverogodišnja škola, a jedan je od razloga što sam je odabrao to što su mi predci bili tih zanimanja. Šumarski  tehničar zapravo hoda po šumi i nadzire radnike kako rade. Gleda ima li bolesnog drveća. Plaće su dobre, a nije težak posao. Za tu školu  mi je u 6. razredu djed rekao. Čini mi se da je to posao za mene. Za tu se školu daju i dobre stipendije.

Ana Marija Međimorec, 8. c

Planiram upisati za građevinskog tehničara u Bjelovaru. Ta škola mi se sviđa. Htjela bih u budućnosti crtati nacrte i postati inženjer građevine. Tata mi se bavi građevinarstvom i tako sam zavoljela i ja građevinarstvo. Često mu pomažem dok radi.

Nikola Kekez Tariba, 8. c

Moja buduća škola će biti gimnazija. Možda u Križevcima ili 15. u Zagrebu. Želim steći dobra znanja te nakon četiri godine ići na Prirodoslovno-matematički fakultet. S njim bih mogao postati učitelj matematike.

Lorena Đurđić, 8. d

Izabrala sam srednju školu za medicinsku sestru u Koprivnici jer me zanima taj posao, a kasnije ću vjerojatno na fakultet za fizioterapeuta. Zanima me medicina i pomaganje drugim ljudima. I nadam se da ću se upisati bez problema.

Jakov Car, 8. d

Ja namjeravam ili u matematičku ili u opću gimnaziju. Još se nisam odlučio. Idem u gimnaziju jer ne znam na koji ću fakultet. S gimnazijom imam još četiri godine za odluku.

Iva Novosel, 8. e

Ja planiram ići u gimnaziju, još nisam sigurna u koju. Imam par opcija: ili jedanaesta u Zagrebu ili matematička u Križevcima. Nakon gimnazije planiram upisati stomatološki fakultet jer mi je to oduvijek bila želja. Želim pomagati ljudima. Moja obitelj ima polikliniku Medikadent i mislim tamo raditi i nastaviti obiteljsku tradiciju.

Josip Jakopović, 8. e

Mislim ići za kuhara. Upisat ću se u školu u Križevcima ili u Karlovcu. Tako nastavljam obiteljsku tradiciju, majka mi je bila kuharica, na svakakvim natjecanjima je bila. Kuham doma, znam peći kolače, palačinke, pripremiti cijeli ručak s predjelom.

Anketirala: Iva Koprić, 6. r.
Fotografije: Melani Brežac, 6. r.

 

Povezani članci