ŽUPANIJSKI LIDRANO
Hoćemo li na državni Lidrano?

napisao Izvor Osmodec Urednik

Hoćemo li na državni Lidrano?

U utorak 3. veljače održana je županijska Smotra LiDraNo na kojoj je sudjelovalo šest naših učenika. Novinarski rad o „ice bucket challengeu” i Izvor upućeni su na državnu razinu – držimo im palčeve da budu pozvani!

Magdalena Lauš, Laura Vrabec, Marta Katavić

Magdalena, Laura i Marta izvode pjesmu Vrijeme je da se događa čovjek

U devet sati u Hrvatskom domu Smotru je otvorila Ema Golubić skladbom na gitari, nakon čega su učenici škole domaćina, Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog, najavili scenske nastupe. U dramsko-scenskom izrazu pojedinačno su nastupali  Hrvoje Jembrek s tekstom Zvonimira Baloga Nezgodan za čuvanje Andrea Bratić s tekstom Tatjane Gromače Kako postati lopov, te skupno Magdalena Lauš, Marta Katavić i Laura Vrabec s tekstom Milivoja Slavičeka Vrijeme je da se događa čovjek. U novinarskome izrazu natjecala se Dora Rebić kao autorica komentara Face ili humanitarci i glavna urednica Izvora.

Andreja Bratic

Andreja Bratić govori tekst Kako postati lopov

Oko dvanaest sati održani su okrugli stolovi, nakon kojih su proglašeni radovi predloženi za državnu smotru. Na državnu razinu upućeni su školski list Izvor i komentar učenice Dore Rebić. Slijedi ocjenjivanje državnoga povjerenstva koje će na državnu smotru pozvati petnaest najboljih novinarskih radova i petnaest školskih listova. Nadamo se da će Dora biti pozvana na najvišu razinu!

izvor

Izvor upućen na državnu razinu gdje će komisija odabrati 15 najboljih listova

 

Tekst: Ema Golubić, 7. a
Fotografije: Danijela Zagorec

Povezani članci