Top

Ponovni susret s „tulumašima”

Učenici 1. b posjetili su Gimnaziju Ivana Zakmardija Dijankovečkog gdje su im sudionice projekta Tulum s(l)ova čitale slikovnice

U četvrtak 8. lipnja učenici 1. b s učiteljicom Suzanom Balić i pripravnicom Anitom Svetić posjetili su Gimnaziju Ivana Zakmardija Dijankovečkog. Cilj posjeta bio je nastavak druženja s knjigom započetog još  u ožujku u sklopu nacionalnog projekta Tulum s(l)ova. Naime, gimnazijalke su čitale prvašima priče što im se jako dopalo, pa su dogovorili novi susret, ali sada u njihovoj školi.

Prvaši su vidno uzbuđeni došli u posjet. Prvi puta su posjetili školu koju polaze „veliki” đaci i još su trebali biti vrlo tihi jer su došli u tijeku ispita državne mature. Odradili su to majstorski, zaista ne ispustivši nijedan zvuk, na prstima su se došuljali do knjižnice gdje ih je čekala knjižničarka Suzana Knežević i njezine „tulumašice”. Dobrodošlicu  i ugodno druženje u projektu poželio im je  ravnatelj Gimnazije Zoran Kovač koji je, kako je i sam rekao, nekad davno radio u njihovoj školi.

Na samom početku knjižničarka ih je upoznala s knjižnicom. Pokazala im je neke slikovnice, enciklopedije, zvučne priče te stare i vrijedne knjige. Zatim je riječ prepustila gimnazijalkama koje su na vrlo zanimljiv i kreativan način pročitale tri priče Željke Horvat-Vukelja. Započele su s Letećim glasovirom, zatim su upoznali Panjoglava ili dječaka koji nije volio prati uši, a završili s Miškom u cirkusu.

Svoj  su doživljaj učenici 1. b iskazali bojama na papiru pa je tako nastalo pregršt lijepih likovnih radova. Na kraju susreta svojim su domaćinima otpjevali najdraže pjesmice koje su naučili tijekom godine i obećali da će se i dalje nastaviti družiti s knjigom.

 

 

Tekst i fotografije: Suzana Balić, uč. mentorica

Komentari