„ČITANJEM DO ZVIJEZDA”
Naše čitačice pete u županiji

napisao Izvor Osmodec Urednik

Naše čitačice pete u županiji

Najbolje čitačice naše škole, Gabriela Puškar, Sofija Krnjak i Lea Lovreković te Nika Prelec sa svojim plakatom, sudjelovale su na županijskom natjecanju „Čitanjem do zvijezda” i zauzele peto mjesto. Na povratku kući osmislile su akciju prikupljanja slikovnica, dječjh knjiga i stripova za dječju bolnicu

Sofija, Lea, Nika i Gabrijela

Na županijskom natjecanju „Čitanjem do zvijezda” u Osnovnoj školi „Fran Koncelak” Drnje, točnije, u Područnoj školi Sigetec sudjelovalo je čak 13 škola. Našu su školu predstavljale Gabriela Puškar iz 8. d, Sofija Krnjak iz 6. d te Lea Lovreković iz 5. d te su ekipno osvojile peto mjesto. Plakat na temu „Ljepota različitosti” pripremila je i prezentirala Nika Prelec iz 6. d. Učenice su na natjecanju bile u pratnji mentorice Martine Iveković te organizatorice kviza na školskoj razini, knjižničarke Romane Erhatić.

Pred Nikinim plakatom

Na povratku s natjecanja, učenice su osmislile hvalevrijednu akciju, tematski povezanu uz jednu ud knjiga („Gumi gumi” Zorana Pongrašića) u kojoj će se od ožujka u našoj školi provoditi prikupljanje slikovnica, dječjh knjiga i stripova za dječju bolnicu. Akciju će provesti 6. d razred kojem je razrednica učiteljica Marjana Fržović, a svi učenici naše škole mogu donijeti slikovnice Martini Iveković (hrvatski jezik), voditeljici smjene Ivani Dokuš Komarici (geografija) ili Vedrani Rađi (povijest) ili ih možete ostaviti u za to predviđenim kutijama u zbornici škole.

Tekst: Lucija Peremin, 6. d
Fotografije: Martina Iveković, prof.

Povezani članci