DJECA ZA MIR
Modeci dali podršku Ukrajini

napisao Izvor Osmodec Urednik

Modeci dali podršku Ukrajini

Naši su učenici u znak podrške Ukrajini na nastavi crtali i pisali antiratne poruke. Svi prikupljeni radovi prosljeđuju se učiteljima i učenicima u Ukrajini kao znak podrške i solidarnosti

Mir, život, sloboda, hrabrost, ponos, snaga – poručili su učenici

Učenici naše škole su na zanimljiv i kreativan način poželjeli podršku stradaloj Ukrajini. Učiteljice Irena Horvat i Senka Pleše napravile su na polukatu izložbu učeničkih radova.

Učenici osmih razreda s vjeroučiteljicom Valentinom Jurišić napravili su crteže i poruke mira, a učenici 6. a sa svojom su razrednicom Senkom Pleše izradili plakat. Profesorica Sandra Poštić snimila je pjesmu s učenicima prvoga razreda, dok su glagoljaši profesorice Martine Valec-Rebić napravili crteže na glagoljici. Zanimljivo je kako su se na izložbi srela dva stara i bliska pisma, hrvatska glagoljica i ukrajinska ćirilica.

Dječju himnu mira Light a Candle for Peace izvode učenici 1. a razreda Lada Krušić i Jakov A. Simunović.

Time smo se pridružili inicijativama u kojima sudjeluju brojne škole Hrvatske i Europske unije. Inicijativu #Зупиніть війну в Україні!/ Zaustavite rat u Ukrajini! pokrenule su profesorice Ukrajinistike sa zagrebačkog Filozofskog fakulteta, a inicijativu #Calling for Peace – Wołanie o pokój pokrenuli su #eTwinning ambasadori Poljske.

Tekst: Lana Hegedić, 8. b
Fotografije: Lana Hegedić, 8. b; MVR
Montaža videosnimki: Sandra Poštić, prof.

Povezani članci