Top
KulturaŠkolska godina 2016./2017.

POSJETITE IZLOŽBU
Rad učiteljice Senke na izložbi neobičnih knjiga

Rad učiteljice Senke na izložbi neobičnih knjiga

U Gradskoj knjižnici „Franjo Marković” otvorena je 31. siječnja međunarodna izložba đurđevačkog umjetnika Zorana Vidakovića, na kojoj su kao gošće izlagale i križevačke autorice Ana Marija Smoljanec, Silvija Sanković Tomlinović i naša učiteljica likovne kulture Senka Pleše

Prisutne je na otvorenju izložbe pozdravila ravnateljica Gradske knjižnice „Franjo Marković” Marjana Janeš-Žulj.

Naša je učiteljica likovne kulture Senka Pleše svojim radom Dancing Shadow sudjelovala na izložbi neobičnih knjiga pod nazivom Mnogocrtje, višeglasje, oblici i svjetlopisi.

Knjiga neobičnog formata, rad učiteljice Senke Pleše.

Na izložbi se može vidjeti da knjige mogu biti različitog oblika i ne moraju biti ispunjene tekstom, nego crtežima, slikama, tkaninom, žicama, drvetom, kožom, pa i keramikom. Najzanimljivije je što svaka knjiga, kako je ispričao autor Zoran Vidaković, ima priču o svome nastanku. Izložba je otvorena do 27. veljače.

Radionice za djecu

Prije otvorenja izložbe učiteljica Senka odvela je nekoliko članova svoje likovne družine na radionicu u Gradsku knjižnicu „Franjo Marković” koju je vodio Zoran Vidaković. Zajedno s učenicima Osnovne škole „Vladimir Nazor” izradili su tunel-knjige, koje su također izložene uz ostale radove na izložbi.

Radionica tunel-knjiga.

Učiteljica Senka sa svojim likovnjacima.

 

Tekst: Vinko Kamenarić, 7. r.
Fotografije: Senka Pleše, dipl. uč.;
Sandra Poštić, prof.; Martina Majdak, prof.

 

Povezani članci
ANKETA
Kamo nakon osnovne škole?

Raspitali smo se među osmašima koju će školu upisati nakon osnove. Lijepo je znati da puno mladih želi pomagati drugima

IZLET U VARAŽDIN I ČAKOVEC
Prvaši upoznali sjever Hrvatske

U utorak, 6. lipnja učenici 1. b i 1. c razreda sa svojim učiteljicama Suzanom Balić, Ivkom Kajganić i pripravnicom Read more