POSJETITE IZLOŽBU
Rad učiteljice Senke na izložbi neobičnih knjiga

napisao Izvor Osmodec Urednik

Rad učiteljice Senke na izložbi neobičnih knjiga

U Gradskoj knjižnici „Franjo Marković” otvorena je 31. siječnja međunarodna izložba đurđevačkog umjetnika Zorana Vidakovića, na kojoj su kao gošće izlagale i križevačke autorice Ana Marija Smoljanec, Silvija Sanković Tomlinović i naša učiteljica likovne kulture Senka Pleše

Prisutne je na otvorenju izložbe pozdravila ravnateljica Gradske knjižnice „Franjo Marković” Marjana Janeš-Žulj.

Naša je učiteljica likovne kulture Senka Pleše svojim radom Dancing Shadow sudjelovala na izložbi neobičnih knjiga pod nazivom Mnogocrtje, višeglasje, oblici i svjetlopisi.

Knjiga neobičnog formata, rad učiteljice Senke Pleše.

Na izložbi se može vidjeti da knjige mogu biti različitog oblika i ne moraju biti ispunjene tekstom, nego crtežima, slikama, tkaninom, žicama, drvetom, kožom, pa i keramikom. Najzanimljivije je što svaka knjiga, kako je ispričao autor Zoran Vidaković, ima priču o svome nastanku. Izložba je otvorena do 27. veljače.

Radionice za djecu

Prije otvorenja izložbe učiteljica Senka odvela je nekoliko članova svoje likovne družine na radionicu u Gradsku knjižnicu „Franjo Marković” koju je vodio Zoran Vidaković. Zajedno s učenicima Osnovne škole „Vladimir Nazor” izradili su tunel-knjige, koje su također izložene uz ostale radove na izložbi.

Radionica tunel-knjiga.

Učiteljica Senka sa svojim likovnjacima.

 

Tekst: Vinko Kamenarić, 7. r.
Fotografije: Senka Pleše, dipl. uč.;
Sandra Poštić, prof.; Martina Majdak, prof.

 

Povezani članci