ŠAPICI NA DAR
Svijest o brizi za napuštene životinje

napisao Izvor Osmodec Urednik

Svijest o brizi za napuštene životinje

Naši učenici i učiteljice imaju vrlo razvijenu svijest o brizi za napuštene životinje te su u prosincu prikupili vrijednu donaciju za Udrugu Šinterice dobrog srca

Učenici 6. a razreda s razrednicom Senkom Pleše

Svake školske godine u našoj školi provodi se projekt Šapici na dar kojem mu je cilj podizanje svijesti kod naših učenika o brizi za napuštene životinje. Ove godine, u dogovoru s volonterkama Udruge Šinterice dobrog srca, sakupljana je hrana za mačke i higijenske potrepštine koje su im neophodne za dezinfekciju i higijenu prostorija u Mačkovcu.

U projektu je sudjelovao cijeli 6. a razred, učenici  PŠ Glogovnica  s učiteljicom Marinom Ferendiš, neki od učenika 6. d  i 7. b te pojedinačni učenici iz gotovo svih viših razreda. Sama akcija je trajala od 13. do 20. prosinca. Prikupljeno je oko 32 kg mokre hrane i 7,5 kg suhe hrane te 3,20 l mlijeka za mačke. Po završetku same akcije prikupljene donacije je učitelj kemije Matej Dobrić odnio Udruzi u Koprivnicu. Projekt su s učenicima provele učiteljice Martina Iveković, Senka Pleše i vjeroučiteljica Mihaela Ljutić.

Želite li saznati više o štićenicima Udruge, ne propustite pogledati prezentaciju.

Tekst i fotografije: Senka Pleše, dipl. uč.

 

Povezani članci