Top
Školska godina 2017./2018.Svijet oko nas

PAPIR ILI EKRAN – PITANJE JE SAD
Što mislite o e-dnevniku

Što mislite o e-dnevniku

Ove školske godine naša je škola počela koristiti e-dnevnik. Svi smo se na njega već privikli, a koliko vam se sviđa, koje su njegove prednosti i nedostatci upitali smo nekoliko učenika i učitelja. Pogledajte što su nam rekli!

Lana Hegedić, 4. a

Meni je e-dnevnik bolji od papirnatoga jer mogu pratiti svoje ocjene. I mojoj mami se sviđa što može vidjeti ocjene kad god poželi. Najčešće e-dnevnik gledam na laptopu i redovito pratim što učiteljica upisuje.

Vedran Šatvar, 4. a

Nisam oduševljen e-dnevnikom. Meni je prije bilo bolje zato što je sve bilo napisano na papiru, ovako može nešto zaštekati i izbrisati se. Mami je lakše i jednostavnije gledati kod kuće ocjene.

 Luka Orejaš, 5. b

Ne sviđa mi se e-dnevnik jer mama odmah vidi ocjenu, a ako se dogodi kakva slabija ocjena, ne stignem ju ispraviti prije no što ona vidi. Zato mi je stari dnevnik bio draži.

 Zrinka Đuranec, 5. b

Sviđa mi se e-dnevnik zašto što roditelji mogu pogledati ocjene kad god žele i imaju vremena.
E-dnevnik je u svakom slučaju bolji, lakše pratim svoj uspjeh u učenju.

 Lea Dragač, 7. b

E-dnevnik mi je dobar jer roditelji i ja možemo pogledati ocjene i bilješke kad god želimo. Sviđa mi se što e-dnevnik ima mogućnost slučajnog odabira učenika pa se ne događa da nekoga stalno učitelji prozivaju. Drago mi je i što ne moraju učenici više
ići po dnevnike u zbornicu.

 Luka Pleše, 7. b

Sviđa mi se e-dnevnik zato što mogu bilo kad vidjeti koje ocjene imam. I roditelji ne moraju čekati roditeljski sastanak da vide ocjene. Jako mi je drago što nam e-dnevnik čestita rođendan.

 

 Tomislav Stručić, 8. a

Sviđa mi se e-dnevnik zato što se pregledno vide sve ocjene i odmah se zbroji prosjek. Redovito pratim e-dnevnik, odmah nakon testa idem vidjeti koju sam ocjenu dobio. Jedino mi je prije bilo bolje što sam mogao neku ocjenu prešutjeti i ispraviti ju prije no što kažem roditeljima, a sad sve odmah vide. Roditeljima je puno lakše pratiti uspjeh ovako nego kad su morali ići u školu.

 Valnea Medač, 8. a

Sviđa mi se e-dnevnik zato što je pregledniji i učitelji mogu pisati više bilježaka u kojima opišu što smo savladali, a što još nismo. Odlično mi je što u svakom trenutku mogu vidjeti ocjene. I mojim roditeljima se sviđa što im informacije o ocjenama dolaze u e-poštu.

 

 Petra Kačarovski, prof. biologije

Puno je lakše raditi s e-dnevnikom nego s papirnatim. Roditelji su bolje i brže informirani,
a i nama učiteljima je lakše jer dio posla možemo obaviti od kuće i jer statističke poslove dnevnik obavi sam – zbraja prosjek, izostanke i ostalo. Ponekad se zna dogoditi da je slabija internetska veza, ali do sad nije bilo nekih većih poteškoća.

 Anica Žulj, uč. razr. nastave

E-dnevnik je u svakom slučaju pozitivna stvar i pozdravljam upotrebu tehnologije u školama.
S e-dnevnikom su administrativni poslovi puno jednostavniji. Većina roditelja redovito prati ocjene i bilješke, i kažu da su im te povratne informacije vrlo korisne. Bilo bi dobro kad bi i učenici imali tablete pa da se mogu u nastavu uvesti što moderniji sadržaji.

 

Anketirala: Mateja Miklečić, 6. r.
Povezani članci
UREĐENJE STARE DAME
Ravnateljev ured nema više mrlju na stropu

Zgrada naše škole izgrađena je 1901. godine. Kako je zub vremena neumoljiv, staru je damu potrebno neprestano obnavljati. Tako je Read more

ZIMSKA MODA
Ove zime nosi se krzno

Iako još uvijek čekamo kad će pasti snijeg, onako pravo zimski, odjeća za hladne dane već se odavno nosi.  Zamijetili Read more