PAPIR ILI EKRAN – PITANJE JE SAD
Što mislite o e-dnevniku

napisao Izvor Osmodec Urednik

Što mislite o e-dnevniku

Ove školske godine naša je škola počela koristiti e-dnevnik. Svi smo se na njega već privikli, a koliko vam se sviđa, koje su njegove prednosti i nedostatci upitali smo nekoliko učenika i učitelja. Pogledajte što su nam rekli!

Lana Hegedić, 4. a

Meni je e-dnevnik bolji od papirnatoga jer mogu pratiti svoje ocjene. I mojoj mami se sviđa što može vidjeti ocjene kad god poželi. Najčešće e-dnevnik gledam na laptopu i redovito pratim što učiteljica upisuje.

Vedran Šatvar, 4. a

Nisam oduševljen e-dnevnikom. Meni je prije bilo bolje zato što je sve bilo napisano na papiru, ovako može nešto zaštekati i izbrisati se. Mami je lakše i jednostavnije gledati kod kuće ocjene.

 Luka Orejaš, 5. b

Ne sviđa mi se e-dnevnik jer mama odmah vidi ocjenu, a ako se dogodi kakva slabija ocjena, ne stignem ju ispraviti prije no što ona vidi. Zato mi je stari dnevnik bio draži.

 Zrinka Đuranec, 5. b

Sviđa mi se e-dnevnik zašto što roditelji mogu pogledati ocjene kad god žele i imaju vremena.
E-dnevnik je u svakom slučaju bolji, lakše pratim svoj uspjeh u učenju.

 Lea Dragač, 7. b

E-dnevnik mi je dobar jer roditelji i ja možemo pogledati ocjene i bilješke kad god želimo. Sviđa mi se što e-dnevnik ima mogućnost slučajnog odabira učenika pa se ne događa da nekoga stalno učitelji prozivaju. Drago mi je i što ne moraju učenici više
ići po dnevnike u zbornicu.

 Luka Pleše, 7. b

Sviđa mi se e-dnevnik zato što mogu bilo kad vidjeti koje ocjene imam. I roditelji ne moraju čekati roditeljski sastanak da vide ocjene. Jako mi je drago što nam e-dnevnik čestita rođendan.

 

 Tomislav Stručić, 8. a

Sviđa mi se e-dnevnik zato što se pregledno vide sve ocjene i odmah se zbroji prosjek. Redovito pratim e-dnevnik, odmah nakon testa idem vidjeti koju sam ocjenu dobio. Jedino mi je prije bilo bolje što sam mogao neku ocjenu prešutjeti i ispraviti ju prije no što kažem roditeljima, a sad sve odmah vide. Roditeljima je puno lakše pratiti uspjeh ovako nego kad su morali ići u školu.

 Valnea Medač, 8. a

Sviđa mi se e-dnevnik zato što je pregledniji i učitelji mogu pisati više bilježaka u kojima opišu što smo savladali, a što još nismo. Odlično mi je što u svakom trenutku mogu vidjeti ocjene. I mojim roditeljima se sviđa što im informacije o ocjenama dolaze u e-poštu.

 

 Petra Kačarovski, prof. biologije

Puno je lakše raditi s e-dnevnikom nego s papirnatim. Roditelji su bolje i brže informirani,
a i nama učiteljima je lakše jer dio posla možemo obaviti od kuće i jer statističke poslove dnevnik obavi sam – zbraja prosjek, izostanke i ostalo. Ponekad se zna dogoditi da je slabija internetska veza, ali do sad nije bilo nekih većih poteškoća.

 Anica Žulj, uč. razr. nastave

E-dnevnik je u svakom slučaju pozitivna stvar i pozdravljam upotrebu tehnologije u školama.
S e-dnevnikom su administrativni poslovi puno jednostavniji. Većina roditelja redovito prati ocjene i bilješke, i kažu da su im te povratne informacije vrlo korisne. Bilo bi dobro kad bi i učenici imali tablete pa da se mogu u nastavu uvesti što moderniji sadržaji.

 

Anketirala: Mateja Miklečić, 6. r.

Povezani članci