VALENTINOVO
Slatki zalogaji poslani u Glinu

napisao Izvor Osmodec Urednik

Slatki zalogaji poslani u Glinu

Učenici 5. a razreda i PŠ Veliki Raven uoči Valentinova izradili su poklone za stradale u potresu te razveselili učenike OŠ Glina

Uoči Valentinova naši su se učenici priključili humanitarnoj akciji prikupljanja kolača i cvijeća pod nazivom „Iz Križevaca s ljubavlju – kolačić za sreću, cvjetić za još veću” za područja pogođena potresom. Organizatori su ove akcije gospođa Gordana Kapor, majka učenika naše škole, u suradnji s kuharom Slavkom Švageljom, Križevčani koji neumorno pomažu ljudima Banovine. Humanitarnoj priču priključili su se učenici 5. a razreda sa svojom razrednicom Senkom Pleše i učenici PŠ Veliki Raven s učiteljicom Anicom Žulj.

– Za sudjelovanje u akciji odazvali su se svi roditelji i bake učenika 5. a razreda. Učenici su na satu razrednika izradili čestitke u kojima su napisali nekoliko redaka podrške i potpore. Prikupljena su 32 paketića slatkih zalogaja koje su ukrasili srcima kako bi što više razveselili svoje nepoznate prijatelje te im na taj način pokazali da nisu sami i napušteni. Dva dana prije same akcije u naš razred stigla je učenica Sara iz Petrinje, pa smo iz prve ruke čuli kako je ona doživjela i preživjela potres. – ispričala je učiteljica Senka Pleše.

Vrijedne ručice prvašića PŠ Veliki Raven s učiteljicom Žulj izradile su 115 štapića sa srcima kojima su ukrasili teglice s cvijećem. Pokloni su razveselili prvašiće i drugašiće Osnovne škole Glina.

Tekst: Leon Cerovec, 7. c
Fotografije: Senka Pleše, dipl. uč.; Anica Žulj, uč.

Povezani članci