Top
Bolji svijetŠkolska godina 2022./2023.

ŽIVI ODRŽIVO – SMANJI OTPAD
Igrom i znanjem do zelenih Križevaca

Igrom i znanjem do zelenih Križevaca

Dijana Mijač Dretar iz Komunalnog poduzeća Križevci održala je za djelatnike naše škole edukaciju o postupanju s otpadom, a najavila je i 1. Gradsku okolišnu olimpijadu „Igrom i znanjem do zelenih Križevaca”  

Dijana Mijač Dretar drži predavanje za učitelje

Krajem studenoga Dijana Mijač Dretar, voditeljica sustava kvalitete i zaštite okoliša u Komunalnom poduzeću Križevci, održala je predavanje  o postupanju s otpadom za djelatnike naše škole. Predavanje je dio projekta „Živi održivo – smanji otpad” koji provode Grad Križevci, Komunalno poduzeće Križevci i KLIK – Križevački laboratorij inovacija za klimu. Nizom edukacija se nastoji utjecati na smanjenje otpada, ali i pružiti primjer kako postupati s otpadom.

Učitelji pažljivo slušaju predavanje

U sklopu projekta planira se povodom Dana planeta Zemlje 22. travnja Gradska okolišna olimpijada „Igrom i znanjem do zelenih Križevaca!” u kojoj će sudjelovati učenici 5. i 6. razreda Osnovne škole „Vladimir Nazor” i Osnovne škole Ljudevita Modeca. U siječnju će se održati kvalifikacije u kojima će se razredi međusobno natjecati za prolazak u veliko finale. Olimpijada će sadržavati sljedeće igre: Pictionary, Memory, Kviz znanja, Puzzle, Eko košarka, Štafeta, Uhvati otpad, Smanji svoj ugljični otisak!, a  skladat će se himna te izraditi maskota igara. Pobjednička nagrada je izlet u jedan od nacionalnih parkova ili parkova prirode, medalja i majica za sudjelovanje na okolišnim igrama.

Tekst: Melani Brežac, 7. r.
Fotografije: MVR

Povezani članci
Predstava „500 ljeta Judite”

Povodom obilježavanja 500 godina od tiskanja djela Judite „oca hrvatske književnosti” Marka Marulića, učenici naše škole sa svojim su mentoricama pripremili 8. Read more

Dan škole OŠ Ljudevita Modeca Križevci – Virtualni koncert i izložbe, šk. god. 2021./2022.

Dan škole OŠ Ljudevita Modeca Križevci 20. svibnja 2022. obilježen je virtualnim koncertom i izložbama.