ŽIVI ODRŽIVO – SMANJI OTPAD
Igrom i znanjem do zelenih Križevaca

napisao Izvor Osmodec Urednik

Igrom i znanjem do zelenih Križevaca

Dijana Mijač Dretar iz Komunalnog poduzeća Križevci održala je za djelatnike naše škole edukaciju o postupanju s otpadom, a najavila je i 1. Gradsku okolišnu olimpijadu „Igrom i znanjem do zelenih Križevaca”  

Dijana Mijač Dretar drži predavanje za učitelje

Krajem studenoga Dijana Mijač Dretar, voditeljica sustava kvalitete i zaštite okoliša u Komunalnom poduzeću Križevci, održala je predavanje  o postupanju s otpadom za djelatnike naše škole. Predavanje je dio projekta „Živi održivo – smanji otpad” koji provode Grad Križevci, Komunalno poduzeće Križevci i KLIK – Križevački laboratorij inovacija za klimu. Nizom edukacija se nastoji utjecati na smanjenje otpada, ali i pružiti primjer kako postupati s otpadom.

Učitelji pažljivo slušaju predavanje

U sklopu projekta planira se povodom Dana planeta Zemlje 22. travnja Gradska okolišna olimpijada „Igrom i znanjem do zelenih Križevaca!” u kojoj će sudjelovati učenici 5. i 6. razreda Osnovne škole „Vladimir Nazor” i Osnovne škole Ljudevita Modeca. U siječnju će se održati kvalifikacije u kojima će se razredi međusobno natjecati za prolazak u veliko finale. Olimpijada će sadržavati sljedeće igre: Pictionary, Memory, Kviz znanja, Puzzle, Eko košarka, Štafeta, Uhvati otpad, Smanji svoj ugljični otisak!, a  skladat će se himna te izraditi maskota igara. Pobjednička nagrada je izlet u jedan od nacionalnih parkova ili parkova prirode, medalja i majica za sudjelovanje na okolišnim igrama.

Tekst: Melani Brežac, 7. r.
Fotografije: MVR

Povezani članci