ETWINNING PROJEKT
Naša priča o Gradu

napisao Izvor Osmodec Urednik

Naša priča o Gradu

Sudjelovanjem u eTwinning projektu „Naša priča o Gradu” učenici 7. b razreda odali su počast svim žrtvama Vukovara

Izrada plakata sa simbolima Vukovara

Učenici 7. b razreda i njihova razrednica, profesorica Darinka Šimunčić ove su se godine uključili, uz još 15 škola u Republici Hrvatskoj, u eTwinning projekt „Naša priča o Gradu” odajući počast i dužno poštovanje svim žrtvama Vukovara. Cilj je projekta razvijati kod učenika nacionalni i kulturni identitet.

Projekt se provodio u nekoliko aktivnosti. Prva aktivnost bila je zajednički radni sastanak  voditelja iz svih škola sudionica projekta. Na tom sastanku dogovorena je prva aktivnost, izrada plakata projekta. Prijedlog za našu školu izradila je Melani Brežac. Sljedeća aktivnost bila je izrada loga i odabir najboljega loga koji će biti logo projekta. Za našu školu logo je izradila Ivana Pavlic.

Treća naša aktivnost bila je zajednička aktivnost razreda u  izradi simbola Vukovara, svijeća i golubica za plakat. Plakat je postavljen u hodniku škole, a prikazan je i u videozapisu kojim je u školi obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Najsvečaniji dio aktivnosti bila je Virtualna večer poezije i proze o Vukovaru koju su kazivali učenice i učenici. Našu su školu predstavljale Iva Koprić, Melani Brežac i Nika Lugomer pjesmom Marija Vestica Pismo Vukovaru. Večer ispunjena zahvalnošću i ganućem završio je voditelj virtualne priredbe, profesor Mario Abram nadahnutim riječima: „Dječja su srca nadišla i godine i životno iskustvo, stoga je ova večer činila zajedništvo, upravo ono što nam nedostaje.”

Plakat kojim je predstavljena naša škola
Logo
Golubice mira
Plakat sa simbolima Vukovara
Izrada plakata
Virtualna večer poezije i proze o Vukovaru

Tekst i fotografije: Darinka Šimunčić, prof.

Povezani članci