Top
Uspjesi

FESTIVAL DJEČJEGA GLAZBENOG STVARALAŠTVA
Can can osvojio prvo mjesto

Can can osvojio prvo mjesto

Grupa ljubitelja glazbe pod vodstvom profesorice Sandre Poštić osvojila je prvo mjesto na Festivalu dječjega glazbenog stvaralaštva u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu

Naši su učenici postigli velik uspjeh na Festivalu dječjega glazbenog stvaralaštva koji se održao 15. svibnja u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Grupa ljubitelja glazbe pod vodstvom profesorice Sandre Poštić natjecala se obradom skladbe Can can  Jacquesa Offenbacha (iz operete Orfej u podzemlju) i osvojila 1. mjesto sa 28,33 boda. Popratni ples s učenicama je pripremila učiteljica Jelena Kuzijev Topolovčan.

Na Festivalu je nastupilo oko 500 djece iz 20 osnovnih škola iz cijele Hrvatske, a predstavili su svoje glazbeno stvaralaštvo koje razvijaju u svojim školama u okviru izvannastavnih aktivnosti. Natjecanje ima tri kategorije: mjuzikl, mladi autori i školska mjuza. Festival organizira Glazbena udruga Opus pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Za sve sudionike Festivala organizirane su radionice ZAMP-a o autorskom pravu te obilazak Muzeja.

Prva nagrada sa 28,33 boda na Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva! Bravooo za moje glazbenjake! Ljubim vas sve!!! 😀🎶😍🎵❤🤗🎹😘Jacques Offenbach: Can can ( iz operete Orfej u podzemlju )

Gepostet von Sandra Poštić am Donnerstag, 16. Mai 2019

 

Tekst: Lea Štragelj, 8. r.
Fotografije i snimka: Senka Pleše, dipl. uč.

Povezani članci
ZAVRŠETAK ŠKOLOVANJA
Dodjela nagrada i svjedodžaba osmašima

Učenicima osmoga razreda dodijeljene su 26. lipnja svjedodžbe i nagrade za uspjehe tijekom školovanja

PRIJEM KOD GRADONAČELNIKA
Grad nagradio najbolje učenike

I ove je godine gradonačelnik održao prijem za najbolje učenike križevačkih škola, među kojima su se našli i brojni učenici Read more